Најновији случај вршњачког насиља забележен је у Борчи.

Момчић се бранио колико је могао, а онда је насилнику стигло појачање. Жртву су оборили на земљу, а потом му бацили и ранац преко главе.

- Како наводе забринути родитељи, ово није први пут да се овако нешто дешава, овај дечак са својом групом насрће на све младе, желећи да га се у друштву сви плаше - наводи се у објави.

Подсетимо, насиље у школама, на челу са случајем у Трстенику када су ђаци напали професорку и измакли јој столицу, покренуло је лавину, па осим осуде јавности, стиже и отворена подршка синдикатима да истрају у захтевима.

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је јуче да се проблем насиља и вршњачког насиља не решава штрајком, већ сарадњом свих релевантних актера.

https://www.facebook.com/watch/?v=1135747667304352

- Неопходну акцију Министарство просвете је већ предузело, Радна група састављена од представника свих релевантних институција, стручњака је почела са радом и крајем месеца ћемо имати већ прве предлоге за унапређивање система за превенцију и реаговање на насиље у школама - рекао је Ружић Танјугу реагујићи на најављени штрајк просветних радника.

(еспресо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".