Više javno tužilaštvo u Kruševcu uputilo je zahtev sudu za pokretanje pripremnog postupka protiv dvojice maloletnika zbog incidenta u školi u Trsteniku 9. novembra, kada je profesorka engleskog jezika M.S, pala na pod pošto su joj učenici izmakli stolicu.

Tužilaštvo je zahtev podnelo protiv N.Ž. (17) iz G.Ribnika i I.K. (16) iz Rujišnika, dok se protiv trećeg M.M. inače punoletnog, postupak pokreće pred stvarno i mesno nadležnim Osnovnim tužilaštvom u Trsteniku.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da zbog osetljivosti postupka i zaštite prava svih učesnika u postupku nisu u mogućnosti da javno iznesu predloge koje su uputili sudu u predmetnom zahtevu.

Navode i da će se po završetku ove faze postupka obratiti saopštenjem.

Podsetimo, sredinom novebra pojavio se snimak đaka koji izvlače stolicu profesorki, nakon čega ona pada na pod. Učenici su se tome smejali, sve vreme snimajući telefonom.

Sednica nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku održana je 23. novembra, a tom prilikom  jednoglasno je usvojen predlog da dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.

(24sedam)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".