Снег који је током ноћи падао, није обелео само Зајечар и Крушевац. У касним сатима снежни покривач пао је и на једну од најпосећенији планина у Србији, Златибор. Киша која се ноћас претворила у снег, прекрила је аутомобиле и пешачке стазе на овој планини. Према тврдњи надлежних дебљи бели покривач се није задржавао на коловозу, али се због могућих одрона свим возачима саветује додатан опрез.

- Апелујемо на возаче да прилагоде брзину условима на путу и користе адекватну зимску опрему, тачније да на својим возилима имају зимске гуме али и да због веће фреквенције саобраћаја током внадикенда избегавају ризична претицања. Током дана услед топљења снежног покривача честа је и појава одрона и осулина - казао је за РИНУ, Ален Мушановић из "Путева Ужице".

Он додаје да, иако се снег очекује, путари спремно дочекују предстојећу зимску сезону и да агрегата који су неопходни за одржавање коловоза има довољно. У вечерњим и раним јутарњим часовима могуће је стварање поледице, док је на планинским превојима углавном могућа магла током поподнева, због чега је смањена видљивост.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".