После пораза од петоструког шампиона света, везиста Арсенала и репрезентације Швајцарске Гранит Џака огласио се и истакао да овај меч ипак има и неке позитивне ствари.

"Разочаран сам. Играли смо добро, добро се бранили, а када примите такав гол - разочарани сте. Ипак, има позитивних ствари и мислим да можемо да победимо Србију", рекао је он. 

Иако су претили у неколико наврата, фудбалери Швајцарске су меч са Бразилом, баш као и Србија, завршили без шута у оквир гола противника. "Покажите ми тим који може да има десет шутева против Бразила. Бразил има три подједнако квалитетна тјма, знали смо да нећемо имати шанси, другачије су то утакмице..."

Фото: Laurent Gillieron/Keystone via AP

 

 

На питање да ли ће против Србије Џака имати мотив више, одговорио је везиста врло уздржано. "Нема везе грб против кога играте. Ја сам професионалац, исто је против Камеруна и Србије", нагласио је он. 

Што се тиче "орлова", Џака их прилично цени, поготово када су неки аспекти игре у питању.  "Тешко је рећи. Србија има другачији квалитет од Бразила, више центрирају на Бразила, а они играју на земљи. Гледали смо их против Камеруна и мислим да можемо да их победимо."

Амерички новинар је на конференцији за медије Србије питао о застави са територијом Косова и Метохије у свлачионици Србије, а Џака то није хтео да коментарише.  "Ништа историјски није у ове две утакмице. Ми смо Швајцарска, они су Србија и видећемо ко је бољи у петак", завршио је Џака. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".