На Готлиб-Дајмлер стадиону у Штутгарту се чекао почетак меча између Хрватске и Аустралије, а победа би значила квалификацију за даље такмичење.

Гол Срне у другом минуту је одмах измамио осмехе на лица ''ватрених'', али је у 38. минуту са беле тачке Мур затресао мрежу Плетикосе. Хрвати су успели да поведу поново голом капитена Ковача у 56. минуту, али је Хари Кјуел изједначио за крајњи резултат 2-2.

Оно што је запало за око свих је да је један играч добио чак 3 жута картона пре него што је добио црвени. Може се рећи да је судија направио кардиналну грешку која га је коштала даље каријере.

Јосип Шимунић је први жути картон зарадио у 61. минуту након што се превише користио рукама.

- По мени није био жути, па сам се ја бунио, па је чуо аустралијски нагласак, па је ваљда записао за Аустралију број 3 - испричао је Шимунић у једном интервјуу гостујући на хрватском подкасту.

Њему је било чудно код другог жутог картона зашто се судија не хвата за црвени. Тако је у надокнади Шимунић добио други жути картон и наставио да игра. Међутим, убрзо је зарадио и трећи, а затим и пратећи црвени.

 

 

Ово није од било од великог значаја, с обзиром да се пут Хрватске на овом Мундијалу завршио управо овом утакмицом. Међутим, било је од значаја за Грејема Пола који се изузео од даљег суђења интернационалних мечева због грешке коју је направио.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".