Његово име значи ''веома вешт играч''. Међутим, он ће свакако остати упамћен као маскота која ће обележити овај Мундијал. Тако памтимо и маскоте са претходних Мундијала.

Прошли Мундијал у Русији је остао запамћен по Забиваки, вуку чије име значи ''онај који постиже голове''. Носио је наочаре за које је сматрао да му дају супер-моћи везане за циљање.

 

 

Бразилски Мундијал је обележио Фулеко, армадило чије име је имало веома ''зелену'' позадину. Имао је оклоп који га штити и представља природне лепоте Бразила које жели да заштити. Његово име потиче од речи ''фудбал'' и ''екологија''.

 

 

Јужноафричко Светско првенство је промовисао леопард чије име се састоји од речи ''ЗА'' што представља Јужну Африку где се организовало светско првенство и ''Куми'' што се преводи на 10 различитих афричких језика. Тако смо добили Закумија.

 

 

Немачка се одлучила за дубл лава без панталона који је са собом стално водио Пилу, лопту која говори. Голео и Пила су тако представљали Светско првенство 2006. године.

 

 

Светско првенство у Кореји и Јапану 2002. године је обележила трочлана маскота. Ато, Ник и Каз су формирали ''Сферикс''. Боје су биле наранџаста, љубичаста и плава. Ове маскоте су учествовале у Атомболу - фиктивној верзији фудбала где је Ато био тренер, а Каз и Ник њихови играчи.

 

 

Футикс, петао који је традиционално представљао Француско Светско првенство.Он је своје звезде бацао дубоко у ноћно небо и тако га осветљавао. Звезде су се вратиле путујући кроз космос у форми његове ћерке Ети, пилета - она је била маскота за женско СП 2019. године.

 

 

Страјкер, пас којег су креирали Варнер Брос за Светско првенство у САД 1994. године, има једноставно значење. Његово име је у англо-саксонском свету назив за центарфора.

 

 

Италијански мундијал 1990. године у Италији је био препознатљив по фигури без лица, која је уместо главе имала лопту. Име ове фигуре је било ''Ћао'', реч коју су из Италијанског преузеле многе културе за поздрављање при сусрету и растанку.

 

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".