Глумица Хелен Мирен (77) дала је пре неколико дана интервју за  ААРП Магазине у ком је причала о многим детаљима своје каријере и приватног живота, а тада се осврнула на своју љубав с колегом Лијамом Нисоном (70).

– Није нам било суђено да будемо заједно на такав начин, али увек смо волели једно друго заиста, заиста много – истакла је Хелен. – До данас га најискреније волим. Он је тако невероватан човек.

Веза овог бившег пара почела је завршила се тако давно да су многи и заборавили да су они били заједно – започели су везу 1980. године и остали заједно до 1985. Од тога су четири године живели заједно и били нераздвојни.


Упознали су се на снимању филма "Екскалибур", који је објављен 1981. У питању је била прва Нисонова филмска улога, а Хелен Мирен је у том тренутку већ била добро познато име.


У једном старијем интервјуу, Лијам Нисон се присетио када је први пут угледао Хелен. Како је истакао, било је то на једној позоришној представи.

– Била је тако секси! Помислио сам "Боже, то је Хелен Мирен!" Била је прелепа на сцени, тако људска. Заљубио сам се у то необично људско биће – рекао је за The New York Times.


Након што је добио прилику да сарађује с њом и видео је на сету у костиму, признаје да је помислио: "Ох, ј****е".


– Био сам очаран – искрен је био глумац. – Заљубио сам се у Хелен Мирен. О, мој боже... Можете ли да замислите да јашете коње у сјајном витешком оклопу, мачујете се и све то, и још се заљубљујете у Хелен Мирен? Не може да буде боље од тога!


Почетком осамдесетих, они су били нераздвојни и важили су за складан пар који се одлично забавља, а привлачили су пажњу на сваком кораку.
Миренова, која је и данас једна од најлепших жена Холивуда, мамила је, ипак, погледе нешто више него Нисон – толико да је једном приликом Мухамед Али покушао да је заведе пред њеним дечком! Међутим, Лијаму то није сметало.


– Флертовао је с њом на начин због ког би неко, претпостављам, био изнервиран. Али све што сам ја мислио било је "Вау, Мухамед Али покушава да ми отме девојку! Колико је то кул!" – присетио се једном Нисон.

Фото: Профимедиа

 

Хелен је имала велики значај за Лијамову каријеру, која је тек била у повоју.

 

Охрабрила га је да се пресели у Лондон, где је започео живот с њом, помогла му је да пронађе агента, а наводно је имала утицај и на то што је добио улогу у "Шиндлеровој листи", за коју је био номинован за Оскара.


– Било му је тешко да буде у мојој сенци – рекла је једном приликом Хелен. – Била сам добро позната, имала сам новац. Ипак, он се с тим носио врло достојанствено. Волели смо једно друго. Било је тешко дићи руке.


Ипак, веза није потрајала, а пар је остао у одличним односима. Пре неколико година су чак гостовали у једној емисији, где су се кроз смех присећали дана своје љубави.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/THE GRAHAM NORTON SHOW

 

Након ове љубави, Хелен је упознала режисера Тејлора Хекфорда, с којим је у браку од 1997, док се Лијам 1994. оженио глумицом Наташом Ричардсон. Он је 2009. године остао удовац, а од тад није имао озбиљне везе.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Филмска дива Софија Лорен - синоним лепоте и женствености

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".