Прошле су 22 године од како је легендарна Тина Тарнер одлучила да се повуче са музичке сцене. Било је то 2000. године када је пред 75.000 људи на стадиону у Цириху најавила повлачење. Са речима да осећа да је урадила довољно, певачица је одржала 95 наступа и отишла у пензију.

Она је јуче прославила свој 83. рођендан и ево где се налази.

Фото: Профимедиа

 

Иако је рођена у Тенесију, Тина Тарнер у Сједињеним Државама не живи од 1994. године. Управо те године се преселила у Швајцарску, да би се 2013. године званично одрекла америчког држављанства и сада је стална држављанка Швајцарске. Тина течно говори немачки и енглески.

Са речима да је за Америку не веже ништа сем породичних веза, напустила је ову земљу, а да се није ни осврнула. Данас она живи у кући на језеру коју је купила 1994. године. Певачица поседује некретнине и у Лондону, али и у Келну у Немачкој.

Тина је још давне 1986. године почела да се забавља са немачким музичким диригентом Ервином Бахом да би се удала за њега 1993. године.

Иако је Бах од Тине млађи 16 година, њих двоје су се заљубили на први поглед.

Након 27 година забављања, Тина и Бах су се венчали на Циришком језеру, а Тина је Баха назвала њеном “природном силом”.


– Он никада није био ни најмање застрашен мојом каријером, мојим талентом или славом. Он ми је показао да права љубав не захтева да пригушим своје светло како би он могао да сија. Напротив, научио ме је да смо светло једно другог, те да желимо да заједно сијамо што је више могуће – испричала је певачица једном.

 

Здравствени проблеми


Мало ко зна да је Тина имала мождани удар, убрзо након удаје за Баха, те је морала поново да учи да хода. Након можданог удара Тина се суочила са низ последица, а једна од њих је и та што су јој бубрези радили само 35%.

Тада се Тина одлучује за хомеопатију (лечење природним лековима) због чега је умало умрла. 2016. године јој је дијагностикован рак дебелог црева, па је морала да се оперише. 2017. године бубрези јој сасвим отказују, да би јој њен муж донирао бубрег исте године.

– Била сам одушевљена када се понудио да ми да бубрег. Рекао је да не жели другу жену или други живот – били смо срећни и он је био спреман да учини све да нас одржи у животу – испричала је Тина.

Тина се такође годинама борила са посттрауматским стресом условљенм дугогодишњом насилном везом са Ајком Тарнером.


Вера


Тина је одрастала као члан баптистичке цркве, али је касније у животу одлучила да прихвати будизам.

У својој аутобиографији “Ја, Тина” певачица је причала како јој је будизам помогао да преживи Ајково злостављање.

2005. године је упознала 14. Далај Ламу, сасвим се посветила будизму, а данас ради на пројектима духовне музике.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".