Неретко се дешава да родитељи својој деци дају имена по својим идолима или људима на које се угледају. Оно чиме се они воде је да ће захваљујући таквом имену и њихова деца попримити особине тих особа. 

Имена Кристијано Роналдо и Лео Меси вероватно су најпознатија имена у светској фудбалској јавности, али ретко ко би своје дете назвао тако. Ипак, то није случај и са породицом Стојановић. 

Наиме, у хрватском граду Славонски Брод живе два дечака старости девет година, по имену Кристијано Роналдо и Лео Меси Стојановић. Како преноси РТЛ Данас, они су имена добили јер им очеви навијају за Барселону и Реал Мадрид.

Фото: Фејсбук принтскрин/RTL Danas

 

- Навијамо за те клубове брат и ја. Кад је супруга остала трудна, одлучио сам одмах да ћу то име дати свом сину - Лео Меси, брат је исто тако одлучио да му син буде Кристијано Роналдо - каже отац Леа Месија, Жељко Стојановић.

 

 

Меси је срамежљив, Роналдо није, Лео има бољи шут, а Кристијано је бољи техничар. Када порасту желели би да буду фудбалери и стекну славу својих имењака.

Фото: Фејсбук принтскрин/RTL Danas

 

Како кажу, од хрватских репрезентативаца најдражи им је Лука Модрић.

- Лео Меси ми је добар као пријатељ, а и као играч - каже Кристијано Роналдо о свом брату.

Када им на турнирима прочитају имена, сви остану у неверици. Тако је било и у школи.

Фото: Фејсбук принтскрин/RTL Danas

 

- Учитељица је исто била мало изненађена откуд нам је та идеја била да дамо такво име. Рекли смо само да смо тако одлучили и то је то. Док је био Ел Класико и док је био Меси у Барселони, а Роналдо у Реал Мадриду, ми се сви скупимо, ја навијам за Барселону, брат за Реал Мадрид и гледамо заједно. Свађе буде, али више навијања - додаје Жељко.

Оба дечака тренирају фудбал те није искључено да за репрезентацију Хрватске једног дана заиста заиграју Кристијано Роналдо и Лео Меси. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".