Neretko se dešava da roditelji svojoj deci daju imena po svojim idolima ili ljudima na koje se ugledaju. Ono čime se oni vode je da će zahvaljujući takvom imenu i njihova deca poprimiti osobine tih osoba. 

Imena Kristijano Ronaldo i Leo Mesi verovatno su najpoznatija imena u svetskoj fudbalskoj javnosti, ali retko ko bi svoje dete nazvao tako. Ipak, to nije slučaj i sa porodicom Stojanović. 

Naime, u hrvatskom gradu Slavonski Brod žive dva dečaka starosti devet godina, po imenu Kristijano Ronaldo i Leo Mesi Stojanović. Kako prenosi RTL Danas, oni su imena dobili jer im očevi navijaju za Barselonu i Real Madrid.

Foto: Fejsbuk printskrin/RTL Danas

 

- Navijamo za te klubove brat i ja. Kad je supruga ostala trudna, odlučio sam odmah da ću to ime dati svom sinu - Leo Mesi, brat je isto tako odlučio da mu sin bude Kristijano Ronaldo - kaže otac Lea Mesija, Željko Stojanović.

 

 

Mesi je sramežljiv, Ronaldo nije, Leo ima bolji šut, a Kristijano je bolji tehničar. Kada porastu želeli bi da budu fudbaleri i steknu slavu svojih imenjaka.

Foto: Fejsbuk printskrin/RTL Danas

 

Kako kažu, od hrvatskih reprezentativaca najdraži im je Luka Modrić.

- Leo Mesi mi je dobar kao prijatelj, a i kao igrač - kaže Kristijano Ronaldo o svom bratu.

Kada im na turnirima pročitaju imena, svi ostanu u neverici. Tako je bilo i u školi.

Foto: Fejsbuk printskrin/RTL Danas

 

- Učiteljica je isto bila malo iznenađena otkud nam je ta ideja bila da damo takvo ime. Rekli smo samo da smo tako odlučili i to je to. Dok je bio El Klasiko i dok je bio Mesi u Barseloni, a Ronaldo u Real Madridu, mi se svi skupimo, ja navijam za Barselonu, brat za Real Madrid i gledamo zajedno. Svađe bude, ali više navijanja - dodaje Željko.

Oba dečaka treniraju fudbal te nije isključeno da za reprezentaciju Hrvatske jednog dana zaista zaigraju Kristijano Ronaldo i Leo Mesi. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".