Иако је Србија била бољи тим на овом мечу и имала више шанси, Камерун је успео да направи преокрет и извуче бод против наше репрезентације. 

Камерун је повео у 29. минуту након грешке српских репрезентативаца, а преокрет је виђен крајем првог полувремена. Прво је у првом минуту надокнаде погодио Страхиња Павловић, а онда два минута касније и Сергеј Милинковић-Савић. 

И у другом полувремену ''орлови'' нису стали, наставили су са нападачким фудбалом а то се исплатило у 53. минуту, неколико пасова играча Србије завршило се асистенцијом Андрије Живковића за Александар Митровића који је шутнуо лопту погодивши доњи леви угао гола Камерунаца - 3:1 за Србију.

Фото: Танјуг/АП

 

Ипак, после ових голова Камерун није клонуо, а изласком штопера Павловића репрезентација Србије је потпуно пала у игри. У 63. минуту Винсент Абубакар после спорне ситуације постиже фантастичан погодак лобом српског голмана. Судија је гледао ВАР, али утврђено је да је дефанзивац Србије био најближи голману Вањи Милинковић-Савићу. Само два минута касније уследио је прави шок. Камерун је изједначио, а стрелац је био Чупо-Мотинг.

Фото: Танјуг/АП

 

Овај нерешен резултат не значи нужно крај такмичења за репрезентацију Србије. Од 17.00 часова састају се Бразил и Швајцарска, и ако се деси оно што се очекује, да Бразилци победи Швајцарце, Србија сама одлучује о својој судбини у међусобном сусрету са Швајцарцима. Победа Србије и пораз Камеруна или подела бодова између "кариока" и Камерунаца значи пролаз Србије.

Стандингс провидед бy Софасцоре

Уколико се то заиста деси и Бразил савлада Швајцарску, Швајцарци ће бити на три бода, док ће "орлови" имати један. У међусобном сусрету ове две екипе одлучиваће се ко ће проћи даље.

Треба напоменути и да се прво гледа гол разлика, па број датих голова, а тек онда међусобан сусрет.

Уколико Швајцарци изненаде "кариоке" и добију их, "орлови" практично могу да пакују кофере. У том случају, Швајцарска би обезбедила пролаз даље, али би Бразил тада био у проблему. Ако би неким случајем Камерун савладао Бразил минималним резултатом, а селекција Србије убедљиво победила Швајцарску, афричка селекција би прошла даље јер они имају бољу гол разлику од "орлова" - 3:4 наспрам 3:5 колико има репрезентација Србије. 

Ако одиграју нерешено, Швајцарци ће имати четири бода и Србији је потребна победа у том међусобном мечу, али ће се гледати којом голом разликом. Како тренутно стоје ствари, Швајцарска има гол разлику 1:0, што значи да би у случају ремија остала на поменутих +1, док је Србија на 3:5, тачније на -2.

Дакле, "орлови" би морали да савладају репрезентацију Швајцарске са барем два гола разлике. Ипак, све то уз услов да Камерун не изненади Бразил и слави против "кариока", јер би се онда и они укључили у борбу за пролаз даље. Камерун тренутно има гол-разлику 3:4, а потенцијалном победом би додатно побољшали ту разлику. 

Фото: Танјуг/АП/Francisco Seco

 

У сваком случају, подела бодова против селекције Швајцарске не долази у обзир, али ипак треба сачекати крај утакмице која се игра данас од 17.00 часова. Око 19.00 часова очекује се крај утакмице Бразил - Швајцарска и тада ће много тога бити јасније. 

Подсетимо, Србија се у последњем колу групне фазе састаје са Швајцарском у петак, 2. децембра од 20. часова, а у исто време се састају и Бразил и Камерун. . Све утакмице последње кола играју се у истом термину.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".