Није успела Србија да забележи прву победу на Светском првенству у фудбалу.

Друга утакмица у оквиру групе "Г" против Камеруна и - нерешено.
На крају је на семафору стајало 3:3, а репрезентативци Србије имају за чим да жале јер су испустили 3:1.

- Верујем да је свима било напето, а како је нама тренерима то само ми знамо. Осећамо велику фрустрацију због резултата. После вођства смо пронашли наш ритам игре, имали предност од 3:1. То је била јако велика предност на овом нивоу фудбала и треба пронаћи памети и снаге да се меч приведе крају. Глупе грешке су нас коштале три бода. Апсолутно непотребно излажење задње линије, покушај прављења офсајд замке, то је нешто што се не ради, што је забрањено. Штета што нисмо победили, мислим да смо били мало бољи од Камеруна, али резултат каже другачије - 3:3 је - истакао је Стојковић и додао:

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

 

- Успели смо да створимо колосалне шансе. Поготово две Митровићеве, - једна која не знам како смо промашили, друга статива. То радуј што смо екипа која може да креира шансу, а што смо приде дали још и три гола. Међутим, мене као тренера брину голови које смо примили и то морам да видим како се и зашто десило. Имали смо принудне измене, није то алиби, измене које нисам желео. Криво ми је што морам да мењам играче због повреде, али то је тако, мислим на повреду Павловића и улазак Митровића - објаснио је селектор, а на његове речи се надовезао и капитен Душан Тадић:

- Буквално је било као на ролеркостеру, прво они поведу, па ми. Имали смо све под контролом, десила су се два невероватна поготка. Било је доста добрих ствари, било је и оних које морамо да поправимо, Међутим, пре свега, неопходно је да дигнемо главу и будемо позитивни - каже Тадић и осврће се на грешке из којих смо примали голове:

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Морам да видим голове како смо примили. Можда нам је потребна боља комуникација између играча, да причају назад, да се тачно зна шта се дешава. О томе смо причали после меча. То очекујемо од сваког од нас - подвукао је капитен Србије.