Једна корисница друштвене мреже Редит из Хрватске уписала аутошколу и догурала до другог часа вожње, а онда схватила да ипак не жели да вози. Њена исповест изазвала је велики број коментара корисника интернета.

- Данас ми је био други час вожње и после тог искуства сам схватила да заправо не желим да возим, не осећам се сигурно док седим за воланом као док нпр. шетам или возим бицикл… Инструктору сам ишла на живце јер ми је понављао сто пута исте ствари, али кад ја једноставно не могу све то одмах да похватам. Још се учим где ми је квачило, а где гас. Имам осећај као да он очекује да већ знам све, а ја ни волан не мотам како треба. Размишљам да одустанем од овога, јер мислим да кад (и ако) положим да вероватно нећу возити јер ми то не представља никакав ужитак, али можда је још рано за овакве закључке - објавила је форумашица и затражила савет, а овим поводом огласили су се бројни корисници Редита.

Фото: Профимедиа

 

- Иначе људи возе због ужитка јер нема ништа слађе него сат времена возити и запалити новац у резервоару - коментарисала је једна особа.

- Други је час, је****. Одгајамо генерацију која жели да одустане код прве тешкоће и биће неспособна за живот - критиковала је друга особа.

Неки су поделили своја "срамотна" искуства када су тек кренули у аутошколу те су девојци саветовали да можда треба да промени иструктора вожње.

- Ја сам био толико неспособан да сам се девет сати вртео по паркингу (стани/крени) пре него што сам изашао на улице. Све време док сам био у аутошколи сам возио под некаквим грчем и био у страху. Након што сам положио и први пут сео у ауто, то је била тотално друга прича. Пробај да промениш инструктора, у мом случају мислим да је он играо велику улогу за моју неспособност/страх/несигурност у вожњи за време аутошколе.

Један форумаш јој је дао до знања да је вјеројатно рано за закључке. Савјетује јој да одради још неко вријеме па нек онда одлучи.

Један коментатор јој је дао до знања да је и њему било слично када је тек кренуо у аутошколу.

Фото: Пиксабеј

 

- Мислим да је то зато јер 90 посто кандидата испробава кући с неким ове основне ствари, квачило, брзине, старт, по паркингу мало вози и слично. Па инструктори очекују да сви имају неко предзнање, нису навикли на некога ко никад није ни сео на возачко место. Мени је било слично, дођем први час и немам апсолутно благе везе никакве о аутомобилима и овај је већ први час живчан јер након што ми је два пута дао да испробам отпуштање квачила не иде глатко старт аута. А, ја сам тип особе који би сад најрадије цео дан вежбао отпуштање квачила и то учинио 500 пута пре него што кренем даље. Али, лик ваљда штеди свој ауто и квачило, а ја кући немам ауто за вежбање, јер моја породица није имала ауто и све је онда било убрзано и тотално безвезе. Углавном једва сам дочекао да положим и кренем самостално у миру да возим и испробавам. Сећам се да након што сам положио и први пут сео у ауто да сам први дан потрошио бар 14-15 сати испробавајући све оно што ми коњ није дао (најосновније ствари). И данас мислим да сам одличан возач. Нисам хвала Богу никога угрозио, а избегао сам сигурно десетине судара које је могла да изазове туђе непажња. Дакле то сасвим сигурно нема никакве везе прва 2 часа вожње, а ни првих 100 вожње.

- Не треба да буде лагано ни угодно, праве ствари у животу ретко јесу. Најлакше је одустати и ако то учиниш ниси ни јунак ни жртва, већ слабић. Ако те овај пост повреди, није ми жао. Стисни зубе, озноји се, истрај и покори недаћу пред собом. Тако се расте као човек, превладавањем неугодних и тешких изазова у животу. Или немој. Мене боли она ствар, ја сам свој изазов покорио и ја возим. Ја сам победник. Ти одлучи шта ћеш бити - био је још један од оштрих, али чини се, корисних одговора.

БОНУС ВИДЕО:

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАРОДНЕ КУХИЊЕ У БАРУ: Годишње спреме 61.000 куваних оброка

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".