Уколико имате старе телефоне које чувате, немојте их бацати. Неки од њих могу коштати право мало богатство.

Многи у својим фиокама држе ретро уређаје који вреде много, а нису ни свесни њихове цене. Представљамо вам листу пет најскупљих половних ретро телефона.

1. Motorola DynaTAC 8000x

Фото: Јутјуб принтскрин/ The Phone Commercials Classic

 

Најскупљи на овој листи је телефон који је у продају пуштен давне 1984. године. Продат је 12 пута у периоду од годину дана. Он је убедљиво најскупљи и у просеку за примерак овог телефона треба издвојити око 1776 фунти.

2. HTC Topaz

Фото: Јутјуб принтскрин/MobileTechReview

 

На другом месту је примерак овог телефона који се још зове и HTC Touch Diamond2. Занимљиво је да је он продат за скоро 543 фунте, што је знатно скупље него његов претходник - HTC Touch Diamond - који је коштао 13 фунти.

3. iPhone 1

Фото: Јутјуб принтскрин/Protectstar Inc.

 

Ајфон прве генерације се продаје за несвакидашњих 542 фунте у просеку, а за годину дана је продат 61 примерак. Оригинални Ајфон се продаје углавном због веома познатог имена и значаја за мобилну индустрију.

Реткост не диктира цену

Често реткост телефона утиче на повећане цене, али добра вест за све оне са старим телефонима јесте да су ту често и модели који су били широко коришћени.

Фото: Јутјуб принтскрин/Livius

 

Тако се на листи налази и Nokia 6310i који је пуштен у продају 2002. године и продаје се за 47 фунти у просеку, а укупно је потрошено више од 68 хиљада фунти на овај примерак за само годину дана.

Фото: Јутјуб принтскрин/Giedphoto NOKIA

 

Такође, ту се налази и Nokia 2100 и многи други примерци Нокије.

Фото: Јутјуб принтскрин/TechFusions

 

Трећи најпродаванији модел је BlackBerry Bold који је продаван највише како би се одржала носталгија након гашења софтвера ове компаније у Јануару.

БОНУС ВИДЕО: СЛАДОЛЕД КОЈИ СЕ НЕ ТОПИ: Нови изум кинеских посластичара

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".