Jedna korisnica društvene mreže Redit iz Hrvatske upisala autoškolu i dogurala do drugog časa vožnje, a onda shvatila da ipak ne želi da vozi. NJena ispovest izazvala je veliki broj komentara korisnika interneta.

- Danas mi je bio drugi čas vožnje i posle tog iskustva sam shvatila da zapravo ne želim da vozim, ne osećam se sigurno dok sedim za volanom kao dok npr. šetam ili vozim bicikl… Instruktoru sam išla na živce jer mi je ponavljao sto puta iste stvari, ali kad ja jednostavno ne mogu sve to odmah da pohvatam. Još se učim gde mi je kvačilo, a gde gas. Imam osećaj kao da on očekuje da već znam sve, a ja ni volan ne motam kako treba. Razmišljam da odustanem od ovoga, jer mislim da kad (i ako) položim da verovatno neću voziti jer mi to ne predstavlja nikakav užitak, ali možda je još rano za ovakve zaključke - objavila je forumašica i zatražila savet, a ovim povodom oglasili su se brojni korisnici Redita.

Foto: Profimedia

 

- Inače ljudi voze zbog užitka jer nema ništa slađe nego sat vremena voziti i zapaliti novac u rezervoaru - komentarisala je jedna osoba.

- Drugi je čas, je****. Odgajamo generaciju koja želi da odustane kod prve teškoće i biće nesposobna za život - kritikovala je druga osoba.

Neki su podelili svoja "sramotna" iskustva kada su tek krenuli u autoškolu te su devojci savetovali da možda treba da promeni istruktora vožnje.

- Ja sam bio toliko nesposoban da sam se devet sati vrteo po parkingu (stani/kreni) pre nego što sam izašao na ulice. Sve vreme dok sam bio u autoškoli sam vozio pod nekakvim grčem i bio u strahu. Nakon što sam položio i prvi put seo u auto, to je bila totalno druga priča. Probaj da promeniš instruktora, u mom slučaju mislim da je on igrao veliku ulogu za moju nesposobnost/strah/nesigurnost u vožnji za vreme autoškole.

Jedan forumaš joj je dao do znanja da je vjerojatno rano za zaključke. Savjetuje joj da odradi još neko vrijeme pa nek onda odluči.

Jedan komentator joj je dao do znanja da je i njemu bilo slično kada je tek krenuo u autoškolu.

Foto: Piksabej

 

- Mislim da je to zato jer 90 posto kandidata isprobava kući s nekim ove osnovne stvari, kvačilo, brzine, start, po parkingu malo vozi i slično. Pa instruktori očekuju da svi imaju neko predznanje, nisu navikli na nekoga ko nikad nije ni seo na vozačko mesto. Meni je bilo slično, dođem prvi čas i nemam apsolutno blage veze nikakve o automobilima i ovaj je već prvi čas živčan jer nakon što mi je dva puta dao da isprobam otpuštanje kvačila ne ide glatko start auta. A, ja sam tip osobe koji bi sad najradije ceo dan vežbao otpuštanje kvačila i to učinio 500 puta pre nego što krenem dalje. Ali, lik valjda štedi svoj auto i kvačilo, a ja kući nemam auto za vežbanje, jer moja porodica nije imala auto i sve je onda bilo ubrzano i totalno bezveze. Uglavnom jedva sam dočekao da položim i krenem samostalno u miru da vozim i isprobavam. Sećam se da nakon što sam položio i prvi put seo u auto da sam prvi dan potrošio bar 14-15 sati isprobavajući sve ono što mi konj nije dao (najosnovnije stvari). I danas mislim da sam odličan vozač. Nisam hvala Bogu nikoga ugrozio, a izbegao sam sigurno desetine sudara koje je mogla da izazove tuđe nepažnja. Dakle to sasvim sigurno nema nikakve veze prva 2 časa vožnje, a ni prvih 100 vožnje.

- Ne treba da bude lagano ni ugodno, prave stvari u životu retko jesu. Najlakše je odustati i ako to učiniš nisi ni junak ni žrtva, već slabić. Ako te ovaj post povredi, nije mi žao. Stisni zube, oznoji se, istraj i pokori nedaću pred sobom. Tako se raste kao čovek, prevladavanjem neugodnih i teških izazova u životu. Ili nemoj. Mene boli ona stvar, ja sam svoj izazov pokorio i ja vozim. Ja sam pobednik. Ti odluči šta ćeš biti - bio je još jedan od oštrih, ali čini se, korisnih odgovora.

BONUS VIDEO:

ČETIRI GODINE NARODNE KUHINJE U BARU: Godišnje spreme 61.000 kuvanih obroka

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".