Познати редитељ након веома коментарисаног филма "Дара из Јасеновца" припрема нови пројекат који ће бити нова верзија остварења "Бој на Косову" Здравка Шотре. 

Филм наводно неће бити сниман само у Србији. Косовска битка, према сазнањима медија, мораће да се екранизује у некој европској земљи попут Шпаније и Португала, јер је за те сцене потребно више од 2.000 коња и 10.000 статиста. После "Боја на Косову" Здравка Шотре, на платну ће поново оживети кнез Лазар и кнегиња Милица, султан Мурат и његов син Бајазит.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

 

Кастинг за главне улоге још није урађен, није познато ко ће глумити Обилића, Лазара, Вука и Мурата, али се наводи да ће Антонијевић неку од епизодних улога дати својим сарадницима на неколико серија као што су Вук Костић, Марко Јанкетић, Љубомир Бандовић, Наташа Нинковић. Редитељ тренутно покушава да склопи буџет филма, који ће коштати неколико милиона евра.

Редитељ није потврдио наводе да ће снимати филм, али је филм "Дара из Јасеновца" премијерно приказан у Грачаници, где је најавио да ми је једна од жеља да следећа тема буде Косово.

- Од Јадовна и Јасеновца, преко Крагујевца до Косова и Метохије, јече вапаји српских жртава које многи данас покушавају да угуше. Траже душмани од нас да се над сваком туђом жртвом сажалимо, а да над нашом не смемо ни сузу да пустимо - рекао је Антонијевић.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма ''Тома''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".