Открио је детаље губитка оца, који му је био највећа подршка, али и сусрета са женом до које није могао свако да дође.

Поповић је проговорио о многим легендама народне музике, који су нас напустили недавно, а оставили велики траг у музичком смислу, али и његовом животу.


- Одлазак свакога ко је био у Гранду, али и ко није, пао ми је тешко. Нема више Цунета, Тозовца. Снимали су за Гранд, као и Џеја, Шабана, Мериме. Сваки ме је погодио одлазак, јер су то певачи који су обележили време и естрадну као и јавну сцену.

1976. појавио се на естрадној сцени, а Поповић је евоцирао успомене и открио своје прве музичке године.


- 1973. је била нека прекретница када сам свирао са два другара дочек Нове године, то рачунам као неки почетак. 1976. сам оформио бенд а 1977. основао сам Слатки грех, али је то тада био 'Лира шоу'. У Заму сам провео такође лепе године и довео велике певаче... Када се десио Гранд, многи певачи нису знали шта да раде, да ли да прелазе из Зама у Гранд, јер је Зам био неприкосновен у то време. У старту је само њих пар прешло, Верица Шерифовић, Маринко Роквић, Сања Станковић. Када је било бомбардовање, наравно стали смо са радом, али након тога је настала права експанзија. Зам је такође био на Пинку и Жељко Митровић је био више него фер када нам је дао термине које јесте. Нешто касније је Зам и затворен...

Естрадни маг је открио детаље о сусрету са Баба Вангом и њеним речима које му је у то време упутила.

Фото: Петар Милошевић

 

- Доста смо свирали и када смо били на једној од турнера, било је јако тешко доћи до ње. Чекало се од 8 месеци до две године. Радили смо у то време са министарством и њих смо замолили да нам помогну да је нађемо. Код ње су одлазили многи политичари, чак се говорило и о Титу. Све што ми је рекла, све је погодила. Када сам сео испред ње, рекла ми је да скинем наочаре, а ја да бих је тестирао, одговорио сам да не носим наочаре, на шта је мало фалило да ме избаци напоље. Рекла ми је да радим у групи и да од тога нема ништа, да ћемо се распасти, тако је и било. Рекла је да ћу певати, а ја једини који у бенду нисам певао. Такође, рекла ми је и да ћу држати неке певаче, да ћу бити директор. Мене је у то време највише занимало када ћу се оженити, а она ми је одмах рекла да од женидбе нема ништа бар 6 година. Стварно сам се са Сузаном оженио касније и ево срећни смо већ 26 година! Сузана, волим те највише на свету!

Фото: Петар Милошевић

 

Поповић је проговорио и о највећем емотивном губитку, смрти оца, који му је био највећа подршка.

- Мој отац је преминуо након последица саобраћајне несреће у време када сам свирао са Лира шоуом. Чим смо сахранили оца, морао сам да радим, такав је посао. Мој отац је био директор али касније и трговачки путник. Фантастично је певао, свирао је клавир и хармонику, био нам је највеећа подршка. Долазио је на наше свирке, давао нам савете, говорио шта треба да променимо. Васпитавао ме је да будем добар, поштен. Данас, многе ствари када преламам, помислим на то шта би ми рекао.

Саша је открио и како гледа на разне ситуације где певачи клече на наступима због бакшиша, пију из ципела и слично.

- Пио је Ђани из обуће, остало. Не знам сад ни ко је клечао. Добро, није то сад нешто. Када људи машу са 500е, ко не би клекнуо. Не мислим да је то лоше. На Ромским свадбама се највише пара узимало иако никада нисам био и жао ми је због тога. Тамо се најбоље проводе певачи, највише пара узимају, увек је посебно.

На самом крају признао је ко су највећа два имена на музичкој сцени за његове појмове.

- Цеца и Чола - открио је Саша у емисији Премијера Викенд Специјал.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Одевне комбинације Саше Поповића из 90их: "Имам више гардеробе од свих певачица"

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".