Метју Пери имао је само 24 године када је прихватио улогу у култној серији "Пријатељи". Захваљујући њој, стекао је велику популарност, али са славом није успео да се избори. Годинама је водио борбу са зависношћу од опијата и алкохола, коју је коначно победио.

Данас често говори о томе, како би утицао на омладину. Глумац је у мемоарима испричао истину о свом животу, осврнувши се на тренутак у ком је био сигуран да се никада неће вратити пороцима. Лекари су се борили за његов живот, а његовој породици саопштили су да Метју има само 2 одсто шансе да преживи.

Фото: Профимедиа

 

- Желео сам да поделим када сам био сигуран да поново не улазим у мрачну страну свега. Морао сам да сачекам док не будем у потпуности трезан и далеко од активне болести алкохолизма и зависности. Главна ствар је била да сам био прилично сигуран да ће то помоћи људима - рекао је Пери за магазин "People" који је у 49. години био на корак до смрти.

Открио је да је у то време патио од гастроинтестиналне перфорације. Глумац је провео недеље борећи се за живот након што му је дебело црево пукло од прекомерне употребе опиоида. Провео је две недеље у коми и пет месеци у болници.

Фото: Профимедиа

 

- Лекари су мојој породици рекли да имам 2 процента шансе да преживим - рекао је Метју.

- Могао сам да се носим са тим, на неки начин, али до своје 34. године био сам заиста укорењен у много невоља. Било је година у којима сам био трезан за то време. Девета сезона серије је била година у којој сам био трезан све време. И погодите за коју сам сезону номинован за најбољег глумца? Мислио сам: 'То би требало да ми нешто говори' - рекао је глумац.

Фото: Профимедиа

 

Метју је истакао да сада живи здравим начином живота и да је успео да се извуче.

- Нисам знао како да станем. Да ми полиција дође кући и каже: 'Ако вечерас попијеш, одвешћемо те у затвор', почео бих да се пакујем. Нисам могао да престанем, јер болест и зависност напредују, постаје све горе и горе како стариш. Сада сам прилично здрав - рекао је.

Галерија: Мућке серија

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".