Гоогле Цлоуд и Цоинбасе најавили су дугорочно стратешко партнерство како би боље служили растућем Wеб3 екосистему и програмерима који ће моћи приступити БигQуерy крипто јавним скуповима података Гоогле ће овом сарадњом корисницима својих услуга у облаку омогућити плаћање тих услуга "одабраним" криптовалутама. Према Цоинбасеу и Гооглеу, крипто плаћање ће бити доступно корисницима у Wеб3 простору почетком следеће године.

Како би то било могуће Гоогле ће користити Цоинбасе Цоммерце, алат који компанијама омогућује примање, прихваћање и претварање криптовалута, укључујући Битцоин, Етхереум, УСД Цоин, Тетхер УСД, Догецоин, Схиба Ину и друге.

Гоогле такође планира користити Цоинбасе Приме, платформу за крипто трговање "институционалне разине", првенствено изграђену за велике компаније, за похрањивање и трговање криптовалутама, јавља Тхе Верге.

С друге стране, Цоинбасе ће одабрати Гоогле Цлоуд као стратешког пружаоца услуга облака за изградњу напредне размене и податковних услуга и тако делом заменити кориштење АWС-а (Амазон Web Сервицес).

Цоинбасе ће користити Гоогле Цлоуд за обраду блоцкцхаин података и тако побољшати глобални досег својих крипто услуга искориштавањем Гооглеове премиум оптичке мреже.

Цоинбасе ће такође изградити своју глобалну податковну платформу на сигурној инфраструктури Гоогле Цлоуда и искористити своје водеће податковне и аналитичке технологије како би корисницима Цоинбасеа пружио крипто увиде вођене стројним учењем, објавио је Гоогле.