Женски део популације често воли да купује најновије производе у дрогеријама и апотекама. Орманић се врло брзо испуни препаратима, кремама, пилинзима и серумима разних брендова. Међутим, комбиновање разних препарата може негативно утицати на кожу и направити бројне иритације, упале и озбиљно оштећење коже. 

Фото: Профимедиа

 

Не користите крему са заштитним фактором

Крема против сунчевих зрака је потребна без обзира на то да ли их осећамо на кожи или не, они су један од фактора који утичу на изглед и старење коже лица. Зато је потребно да  одаберите крему са заштитним фактором, по могућности неку богате текстуре и хидратантну, коју ћете користити као подлогу за маке-уп.

Уживање у дугим, врућим купкама

Током тмурних јесењих и кишовитих дана, најбоље је дан  провести у топлој купки уз мирисне свеће и добру музику. Међутим, ваша кожа не ужива у овом ритуалу попут вас. Уколико изложите кожу виској темпаратури, поготово кад је реч о оној осетљивој, штетно је јер врућа вода уклања природна уља и заштитни слој.

Претеривање са пилингом

Уклањање мртвих ћелија које кожу чине сивом и беживотном јесте корисно, али претерана ексфолијација може да изазове појачани рад лојних жлезда (природни механизам обране) и - ефекат масне коже.

Фото: Профимедиа

 

Заборавили сте да промените јастучницу

Важно је да редовно мењате јастучницу и постељину, пошто се нечистоће са коже и косе задржавају на платну јастучнице, те могу проузроковати инфекцију, стога се препоручује мењати их једном недељно - препорука је користити свилене. Наиме, трењем до којег долази током ноћи између коже и подлоге уништава се и разбија колаген, због чега настају боре, па подлога треба да буде што нежнија за лице.

Не одржавате правилно хигијену четкица за шминкање

Још једно правило кога се  морате придржаватои јесте прање четкица за шминкање и то два пута недељно, како се препоручује. Перите их благим сапуном и водом, а затим их осушите феном за косу. Не препоручује се да их оставите влажне у купатилу јер ћете тако привући бактерије које ћете након тога нехотице нанети на кожу и изазвати упалу.

(Елле)

БОНУС ВИДЕО: