Најчешће се митисери формирају на деловима лица који су најмаснији, попут носа, браде, чела и понекад образа, али могу да се појаве било где на телу.

Уколико имате проблем с малим црним тачкама на лицу, не истискајте их ако баш не морате већ најпре покушајте да их се решите на неки од ових начина. Такође, ови савети користиће вам и како бисте спречили њихово појављивање.

Фото: Профимедиа

 

Природно уклањање митисера

Основа лепог лица без митисера јесте чисто лице, а следеће технике могу вам бити од помоћи да га максимално хидрирате и одржите чистим.

Ексфолијација лица

Хемијски пилинзи лица можда звуче грубље, али су заправо безбеднији начин уклањања мртвих ћелија, бактерија, вируса и других микроорганизама с коже лица него сам механички пилинг, а њиме се подстиче и регенерација. Примењује се тако што раствори киселина скидају горњи слој мртвих ћелија с површине коже и нормализују количину себума.

Фозо: Депозитфото

 

Масажа сусамовим уљем

Један од најважнијих принципа неге коже јесте масажа, а ако нисте у прилици да посетите дерматолога послужиће и самомасажа. Ово је, такође, прво правилно неге лица по ајуерведи, где се примењују и природна уља, пре свега уље сусама. Оно се сматра најефикаснијим средством за очување здравља коже, косе и зуба, а често се може чути савет да се сусамово уље користи за сунчање јер смањује ризик од алергијских реакција које могу да се јаве након употребе појединих крема. Познато је са масажа лица овим уљем регенерише кожу и чува је, храни и релаксира.

Парење

Парење лица је можда и најлакши и најприступачнији начин да се позабавимо најосетљивијим делом коже! Он је хидрира, побољшава апсорпцију производа и циркулацију, чини кожу мекшом и, што је најважније за митисере, отпушава поре и ослобађа "разобљена" уља. Идеално је излагати кожу пари после чишћења јер овај метод делује као дубинско чишћење.

Фозо: Депозитфото

 

Да бисте појачани ефекат парења, додајте неколико капи уља боаржина или камфора, а ефикасне су и биљке попут камилице, нане, латица ружа, рузмарина.

Маска с глином

Бела глина је врло ефикасна у чишћењу коже, а послужиће било која: зелена, црвена, бела, а све су доступне у апотекама.

Фото: Депозитфото

 

Маска од куркуме и нане

Помешајте пола шоље чаја од нане с довољно куркуме да направите пасту. Ненесите ову смесу на митисере и оставите да делује око пола сата, па исперите млаком водом. Након тога обавезно нанесите хидратантну крему.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".