Због природних својстава лимуна, он се одлично бори против активности лојних жлезда, помаже у сужавању пора и смањује лучења себума.

Због тога се пилинг на бази лимунске киселине често препоручује за лечење акни, розацеа.

Фото: Профимедиа

 

 


Примена пилинга од лимуна:

1. Средство за пилинг се припрема унапред, поштујући препоруке за тип коже и састојке. Припремљена маска се темељно меша док не постане глатка.

2. Пре наношења пилинга, кожа се пари под тушем или испод пешкира, а само на очишћену, загрејану кожу наноси се овај пилинг меким, масирајућим покретима.

3. Маска се држи на кожи 5-15 минута, у зависности од типа коже и сопствених осећања. По правилу, за суву и нормалну кожу, оптимално време је 5-8 минута, за масну и комбиновану кожу - 8-12 минута.

4. Исперите маску топлом водом, нанесите хидратантну крему на кожу.

5. Као и сваки други пилинг, пилинг са лимуном се наноси:

- не више од једном недељно за масну кожу,
- први пут у 10-14 дана - за нормалну кожу,
- не више од једном у 2-3 недеље - за суву кожу.

Фото: Профимедиа

 

 

За суву и комбиновану кожу:

1 кашика меда се благо загреје на пари и темељно помеша са 200 мл грчког јогурта и са соком од пола лимуна. Затим умутити беланца и додати у главну масу. Поново промешајте.

За суву и нормалну кожу:

За припрему овог пилинга биће вам потребна 1 кашичица лимунове коре, која се помеша са 1 кашиком овсене каше или пиринчаног брашна. У маску се додаје мала количина воде тако да се добијена конзистенција лако наноси. Ако кожа није осетљива, у маску можете додати пола кашичице лимуновог сока.

Енглески пилинг

Још један рецепт за пилинг од лимуна традиционално се назива енглески. За његову припрему, корица једног лимуна помеша се са једном кашиком природног биљног уља. Рецепт је обогаћен са 1-2 капи етеричног уља лимуна.

Лимунски пилинг за стрије

За припрему лимунове коре нарендајте корицу једног лимуна на ситно ренде. Додајте 100 г павлаке или немасног јогурта и 6-7 капи етеричног уља рузмарина.

Све састојке добро измешајте и нанесите пилинг на проблематична места. Исперите топлом водом након 15-20 минута.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".