На званичним профилима краљевске породице појавио се нови портрет краља Чарлса и краљице супруге Камиле с принцом и принцезом од Велса, Вилијамом и Кејт.

- Њихова Величанства краљ и краљица с краљевским Височанствима принцом и принцезом од Велса. Усликано у Бакингемској палати 18. септембра - наводи се у опису испод фотографије. 

Слика је за кратак временски период скупила више од 700.000 лајкова, а многи су приметили како два пара изгледају опуштено.

Фотка је настала неколико тренутака након што су чланови одржали пријем за светске челнике који су дошли на краљичину сахрану. 

Британски медији пишу како би ово могао бити пример Чарлсове смањене монархије. 

- Овде видимо владавину коју је замислио краљ Чарлс III - ону у којој се историја и династија морају, наравно, сачувати. Али с новим стилом неформалне грациозности која се темељи на стварним породичним вредностима. То је 'мешовита' породица, у корак с временом - истакао је један од стручњака за краљевску породицу. Он додаје и да се нови краљ залаже да се из јавног буџета финансира само мали број чланова најуже породиче.

Симболично је и то што на слици нема Харија и Меган.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".