Након смрти краљице Елизабете ИИ много тога се променило, а за почетак на трону је нови краљ, Чарлс ИИИ са краљицом супругом Камилом. Краљица Елизабета је владала седам деценија, а операција која се бавила данима након њене смрти названа је Лондонски мост и састављена је још 60-их година.

Фото: ЕПА/Профимедиа

 

 

Рекло би се краљ Чарлс ИИИ само што је крунисан, а већ се праве планови шта после његове смрти, међутим, Велика Британија је јасна када је то у питању. Нису у питању само године, већ и само правило које не допушта да краљевство буде изненађено, а самим тим и контролише да ли је све организовано по протоколу.

- Нажалост, од сутра ујутро почиње озбиљно планирање за операцију Менаи Бридге. Сахрана краља Чарлса ће имати доста сличности са сахраном његове мајке - рекао је бивши краљвски изасланик Симон Морган.

Ова операција је добила име по првом висећем мосту на свету који се налази у Велсу. 

Фото: Профимедиа

 

 

Подсетмо, операција Лондонски мост је подразумевала протокол од десет дана након краљичине смрти. Сваки дан се називао дан Д, а током тих дана морала су се поштовати стриктна правила која важе за целу нацију. Краљица Елизабета ИИ је преминула 8. септембра у дворцу Балморал у 97. години живота, а сахрана је одржана десет дана касније са свим почастима.

( Glossy)

БОНУС ВИДЕО:

НОВОСТИ" НА САХРАНИ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ ДРУГЕ: Погледајте шта се дешава на улицама

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".