Познато је да је Немања Николић, некадашња Звезда Гранда, доживео срчани удар на почетку својих тридесетих година, а како је све изгледало описао је у једној емисији.

Наиме он је истакао да му је тај тренутак и бол коју је осетио, остао дубоко урезан у сећању.

Фото: Јутјуб принтскрин/trotter_peckham

 

 

- Као млад сам почео да се бавим музиком и да водим боемски живот. Када су други спавали, ја сам радио, нисам јео на време. Било је и алкохола, и цигарета. Једноставно, дошло је од презасићења организма. Пре тога нисам осетио никакве здравствене проблеме - започиње Немања своју причу.

Певач је такође нагласио да млади углавном не обраћају пажњу када их нешто заболи и обично помисле да то није ништа, а о лекару ни не помишљају.

- Само захваљујући срећи сам добро прошао. Иако сам сада добро, никада нећу заборавити тај дан. Доживео са инфаркт у колима за воланом. Са мном су била деца и супруга. Био је јанура, кренули смо у играоницу на дечији рођендан. На 200 метара од играонице осетио сам неописив бол у леђима, као да ми је неко зарио нож у леђа. Тај бол је трајало око 15-ак секунди - објашњава певач.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zvezde Granda Specijal

 

 

Каже да је успео да их довезе и тада је само испао из ауто. Био је мокар, као да га је неко полио водом. Није био свестан шта се дешава. У року од 5 минута био је у болници.

- Све се дешава у неколико минута. У том тренутку сам имао пртисак 230 са 168. Одмах су ми дали лек под језик, а на ЕКГ-у се видело да сам имао инфаркт. Није било никакве интервенције. Лекари су ми рекли да сам млад и да имам здраво спортско срце, па је то тако. На њему ми је остао ожиљак од неколико милиметара. Добио сам лекове које морам да пијем цео живот, од њих нисам могао да функционишем. Успављивали су ме и успоравали. Чак је моја супруга писала на њима дечија имена, како бих пио - говори са уздахом Немања.

Од тада се доста променио, а природа и пецање су му уточиште и спас. Труди се да стрес сведе на минимум. А од тог тренутка, ретко када седа за волан, јер се никако не осећа пријатно.

- Сада се највише трудим да будем психички добро, јер мислим да свака болест, једним делом, иде из главе. Риболов ми је много помогао. Слушаш птице, детлића, будиш се у природи. Прелепо. Човек мора да научи да слуша тишину, а ја сам то научио. Тишина је лек - закључује Немања у емисији РТС ординација.

Подсетимо, кардриоваскуларне болести су један од најчешњих здравствених проблема код нас, а савремен начин живота проузрокује их , све чешће, и код младих. Зато неретко чујемо да је нека млада особа доживела инфаркт, има аритимије или висок притисак.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".