Само срећа је спасила Радовановиће породичне трагедије. Млађе дете је пропало кроз рупу спрат ниже, коју је од силином ударца стена направила у бетонској плочи. Дете је спавало у кревецу. И старије је било у истој соби.

- Хвала Богу извукли смо децу здраву из ових рушевина. Не дај боже ником. Ником да се деси ово што се нама десило. У пола ноћи. Хвала Богу сви смо здраво. Само је то најважније. Све ћемо остало кад се смиримо и средимо. Само децу кад сам ишчупала... ал' ћу дуго као мајка јауке своје деце да памтим - плачући говори Милена Радовановић, присећајући се протекле ноћи.

Одрон се догодио у два часа иза поноћи. Радовановићи напомињу да се одрон овде никада није догодио, али су овом претходила два кишна дана.

Фото: РТС принтскрин

 

Општина је прогласила ванредну ситуацију како би ангажовала сву неопходну механизацију и санирала проблем.

- Пошто се ради о комплексности проблема, специфичном проблему, мораћемо да укључимо и стручне службе Ибарских Рудника и појединих инжењера из геолошке струке како би могли да извршимо и обезбеђење терена и санацију, односно, чишћење терена, да не би дошло до даљих ризика - истиче Слободан Ристовић, начелник Општинске Управе Рашка.

Кућа више није за употребу, као ни помоћни објекти. У комшилуку Радовановића, налази се низ кућа које су грађене на исти начин.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".