Окупило се око стотинак грађана који поручују: „Хоћемо сигурност, не страх“. Окупљени су блокирали саобраћај испред редакције која се налази на Теразијама, а зграду су гађали јајима.

С друге стране, главни и одговорни уредник дневног листа Информер Драган Ј. Вучићевић данас је објавио колумну у којој је објаснио разлоге за објављивање интервјуа, те навео:

- Ако хоће да забране Информер због тог интервјуа, мораће да забране све светске медије, У.С. Тодаy, ББЦ, СКАY, Руску телевизију, НБЦ... И бројне друге светске медије, најутицајније медије који исто то објављују.

Фото М. Анђела

 

Вучићевића је песницом у главу ударила једна од активисткиња која протестује испред Информера. 

- Враћао сам се из суда када сам на Теразијама, испред наше редакције видео групу демонстраната. У жељи да избегнем сукоб, скренуо сам у Нушићеву улицу да бих до редакције стигао другим правцем. У том тренутку сам осетио силовит ударац с леђа у леву страну главе. Окренуо сам се и видео млађу плавокосу жену која ме је онда и огребала по врату. Урлала је на мене, вређала ме, све време покушавала да ме шутне! Нисам јој узвратио, само сам је ухватио за руку, док се није смирила и наставио даље… - прича Вучићевић.

Фото М. Анђела

 

После инцидента, огласила се и жена која се сукобила са Вучићевићем.

- Нас неколико другарица је седело у кафићу и пило кафу. Онда је он покушао да прође и уђе у своју редакцију. Била сам бесна и фрустрирана и то је била моја природна реакција. Полила сам га чашом воде и питала како то може да ради, како га није срамота. Он је наставио да иде, а ја сам у бесу покушала да га шутнем, али га нисам ни дотакла - рекла је Владица Чулић за Нова.рс.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".