Samo sreća je spasila Radovanoviće porodične tragedije. Mlađe dete je propalo kroz rupu sprat niže, koju je od silinom udarca stena napravila u betonskoj ploči. Dete je spavalo u krevecu. I starije je bilo u istoj sobi.

- Hvala Bogu izvukli smo decu zdravu iz ovih ruševina. Ne daj bože nikom. Nikom da se desi ovo što se nama desilo. U pola noći. Hvala Bogu svi smo zdravo. Samo je to najvažnije. Sve ćemo ostalo kad se smirimo i sredimo. Samo decu kad sam iščupala... al' ću dugo kao majka jauke svoje dece da pamtim - plačući govori Milena Radovanović, prisećajući se protekle noći.

Odron se dogodio u dva časa iza ponoći. Radovanovići napominju da se odron ovde nikada nije dogodio, ali su ovom prethodila dva kišna dana.

Foto: RTS printskrin

 

Opština je proglasila vanrednu situaciju kako bi angažovala svu neophodnu mehanizaciju i sanirala problem.

- Pošto se radi o kompleksnosti problema, specifičnom problemu, moraćemo da uključimo i stručne službe Ibarskih Rudnika i pojedinih inženjera iz geološke struke kako bi mogli da izvršimo i obezbeđenje terena i sanaciju, odnosno, čišćenje terena, da ne bi došlo do daljih rizika - ističe Slobodan Ristović, načelnik Opštinske Uprave Raška.

Kuća više nije za upotrebu, kao ni pomoćni objekti. U komšiluku Radovanovića, nalazi se niz kuća koje su građene na isti način.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".