И сам Чарлс III је о томе више пута говорио и истицао како му је Трансилванија у крви, а агенције сада подсећају да је, наравно осим круне, наследио и палате и резиденције разасуте широм Уједињеног Краљевства.

Такође, припадају му и историјска здања у Трансилванији. После смрти мајке, краљице Елизабете II, преко које је и повезан са Дракулом. Чарлс ће њене службене и приватне резиденције учинити својима те ће нека имања и палате морати да напусти и уступи их свом старијем сину и наследнику. 

Бакингем

Кларенс Хаус у Лондону била је службена принчева адреса од 2003., али нови краљ ће се сада преселити 400 метара даље, у Бакингемску палату, службену лондонску резиденцију британског владара и административно седиште монархије.

Фото: Профимедиа

 

Преузеће и дворац Виндзор, палату Холирудхаусе, службену резиденцију монарха у Шкотској, те дворац Хилсбороу, службену резиденцију у Северној Ирској.

Чарлс наслеђује дворац Балморал у Шкотској, где краљевска породица проводи љетње месеце, као и Сандригем, у грофовији Норфолк на истоку Енглеске, где је краљица боравила за Божић.

Иако оклева да се пресели у Бакингемску палату, Чарлс ће то учинити и одрећи се свог пређашњег живота и дома.

У Кларенс Хаус се уселио 2003. после смрти своје баке, "Краљице Мајке". Његов одлазак значиће и "неизбежан" отказ особљу те резиденције.

Фото: Танјуг

 

Његов наследник, син Вилијам са супругом Кејт сели се у Виндзор, где ће њихово троје деце имати више слободе и простора него у Лондону. До сада су живели у палати Кенсингтон.

Трансилванија

Будући да је далеки потомак влашког кнеза Влада III Дракуле (Влада Цепеша), Чарлс III у Трансилванији је 2006. о властитом трошку купио здања из 18. века и претворио их у луксузне пансионе у складу са одрживим развојем.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Коргији краљице Елизабете - раса коју је најдуговечнија владарка обожавала

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".