Драган Бјелогрлић је данас пред Првим основним судон изјавио да је 23. августа просле у хотелу у Нишу, када је ударио редитеља Предрага Антонијевића, бранио своју част.

- За почетак желим да кажем да сам те вечери бранио своју част, али на погрешан нацин - изјавио је Бјелигрлић на почетку излагања.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- Погрешио сам што сам насео на провокације Предрага Антонијевића, које су трајале скоро две године. Од 14. године се бавим глумом, 45 година сам на јавној сцени, не можете наћи ни један мој екцес. Немогуће је да у 58. години, у једној ноћи постанем насилник. Колико год да сам свестан своје грешке, нисам учинио кривично дело - рекао је он.

Током два сата изношења одбране, Бјелогрлић је описао да су његов и Антонијевићев однос били коректни и да су чак сарађивали на серији Убице мог оца, али да после тога више нису имали пословне односе. Како је навео, све је почело у јануару 2020. када је Антонијевић медијима послао писмо и имаил који му је наводно послао Бјелогрлић, а у ком га Антонијевић оптужује за "мито и корупцију".

- Кренуо сам ка тоалету, чуо сам када је рекао "ма пи..у у затвор", изгубио сам контролу, пришао сам, питао га докле ће да ме провоцира и ударио му шамар. Покушао је нешто ногама, кренуо руком ка пиксли или флаши, ја сам га ухватио за руки и задао му још неколико удараца затвореном шаком - рекао је Бјелогрлић, наводећи да је сигуран да се то неби догодило да Антонијевић није потегао руком ка флаши.

- Раздвојили су нас, отишао сам да узмем свој сако, а онда се десио други део туче. Насрнуо је на мене, оборио ме на под и задао ми неколико удараца, а онда су нас поново раздвојили - додао је Бјелогрлић.

Иначе, током изношења одбране он је навео да је у неколико наврата и сам био сведок када се Антонијевић сукобљавао са другим људима на исти начин.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Суду се пожалио и на начин који су медији извештавали о инциденту, наводећи да је власт на посебан начин гледала на Антонијевића, тврдећи да о томе сведочи и то што је у Нишу био гост градоначелнице иако његов филм Дара из Јасеновца није приказиван на фестивалу, док је он представљен као неко ко напада филм о српском страдању.

До инцидента у Нишу, како је навео, случајно су се срели неколико пута, када га је Антонијевић називао погрдним именима и понављао да му је место у затвору. Кобне вечери Антонијевић се, како тврди Бјелогрлић, непозван појавио на прослави екипе филма Нечиста крв и неколико пута поновио пред људима иста добацивања.

- Катарина Радивојевић је питала "јел ово Гага тебе нешто провоцира", касније је на саслушању, а ја знам зашто, рекла да то није изговорила - навео је глумац пред судом, наводећи да је био узнемирен и изнервиран али да је са својом екипом ушао у лоби, када је поново чуо Антонијевићеве провокације.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ЕКСКЛУЗИВАН СНИМАК: Овако Драган Бјелогрлић удара Гагу Антонијевића

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".