Ера је за медије открио због чега се није појавио на гробу свог пријатеља.

- Борина деца ме нису звала ни на пола године, ни сада на годишњицу. Нисам знао да ће помен бити одржан данас и зато се нисам појавио на гробу свог великог пријатеља на данашњи дан - почиње причу Ера и открива детаље сна који је на њега оставио јак утисак.

Фото: Д. Мишић

 

- Пре три ноћи сам сањао покојног Бору пред зору са још једним човеком стоји. Видим га у младим годинама кад сам га упознао... Танак, висок, леп као лутка и испред њега нека метална капија и он ми каже: ''Погледај, брате мој, ударише колима и разбише капију...'' У том тренутку се ја пробудим и питам се како ми је Бора то дошао на сан. Ја га никад нисам сањао и врло ретко сањам. Баш сам био под утиском, не могу да вам опишем колико сам се обрадовао. После сам отишао у моју цркву и запалио му свећу за покој душе, јер сам га сањао. Значи стварно ме се пожелео, да ме чује, да ме види... Нешто ту има... - каже Ојданић дрхтавим гласом и открива да од сахране ниједном није посетио гроб покојне музичке легенде.

Фото: В.Данилов

 

- Нисам до сада ниједном посетио његов гроб, али мораћу да уграбим времена да одем. Не знам због чега ме нису његова деца обавестила о помену. Ја им не замерам, вероватно се нису сетили, немају времена... Видео сам да је била Милена Плавшић данас на помену, она је била јако везана за Бору - каже Ера и наставља:

- Много времена смо Бора и ја провели заједно, како на турнејама, тако и овако приватно. Страшно ми недостаје, кад год уђем у неки студио осећам као да ће да се појави однекуд и запева, али њега нема... Не могу да се помирим с тим да га нема - каже Ера и додаје да му посебно тешко пада једна ствар када је реч о сећању на Бору.

- Сетим се Боре кад видим јагњиће на ражњу како се окрећу и то како је он волео да први проба увек. Увек је тражио оне запоњке да проба... Морам мом саборцу, Бори Дрљачи, однети за покој душе два запоњка на гроб - прича Ера кроз сузе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".