Глумац Патрик Свејзи био је један од најпопуларнијих холивудских шармера осамдесетих и деведесетих година прошлог века. Преминуо је пре 13 година, од болести која је однела познате личности као што су Маринко Маџгаљ, Маринко Роквић и Мерима Његомир - рака панкреаса.

Глумац је играо у култним филмовима "Тачка прекида", "Дух", "Прљави плес", "Црвена зора", "Дони Дарко", "Скок" и другим. Бавио се и музиком и градио каријеру као певач.

Појавио се на једном догађају посвећеном борби против рака и рекао да не жели да ни он, ни други више живе у страху, без наде. Био је борац и себе је сматрао само још једном особом коју је погодила страшна болест, није очекивао посебан третман.

Погледајте фотографије из његових култних филмова!

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

У јануару 2009. добио је упалу плућа, смештен је у болницу и утврђено је да се рак проширио на јетру. Свејзи, страствени пушач дуже од 40 година, знао је да нема још много времена. Преминуо је у 58. години, окружен члановима породице. Кремиран је и његов пепео је посут по ранчу у Њу Мексику, где је волео да проводи време. Након његове смрти откривено је да га је супруга Лиса Нијеми злостављала док је био болестан.

Био је присилно затворен у кући, супруга је према њему била насилна и варала га је, а како су пренели страни медији, пустила га је да умре у најгорим мукама.

Имао је само 40 килограма, није му дозвољавала посете, а када би га брат посетио, често би га затицао у сопственој мокраћи или фекалијама, јер није имао снаге да устане из кревета.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".