У његовом родном Шапцу откривен је споменик који је посвећен краљу народне музике.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ја сам пре неки дан имала прилике да видим у ливници и тај сусрет са ликом..У алеји великана када одете је плоча, код куће су слике које су годинама ту, али тај осећај да је у природној величини, то је нешто што изазива, тугу, бол и сузе и враћа на тај почетак у протекле три и по године, који нисмо преживели, али носимо са собом... - почела је Шабанова удовица, Гордана Шаулић, која се расплакала на самом почетку, а како каже, рекли су јој да не сме да плаче.

- То су емоције, то је нешто јаче од себе, град Шабац се на свој начин одужио Шабану, на прави начин је ту, на свом месту у граду своје младости, где је рођен, одрастао и тај Шабац где год је био, носио га је у срцу.

Фото: репринт Сабор

 

 

Како је данас рођендан Шабанов, Гоца је открила како би прослава изгледала да је он жив.

- Почело би са јутарњом кафом, ту би били пријатељи, кумови, кренуло би већ у пет поподне, па до ујутру. Сви његови рођендани, имали су чар, знао је да буде добар домаћин. 45 година нашег брака, толико смо и рођендана заједно прославили, мислим да је свима увек било лепо, а најлепше је било после три ујутру када он запева.

Шабан је својој супрузи посветио песму "Гордана", а како Гоца каже, она је од његове смрти још увек није одслушала.

- Трудим се да ту песму још не слушам, али ћу једном сигурно морати да је одслушам. То је аутобиографска, то је нешто моје и његово које носим у срцу.

(Република)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома Шабана Шаулића 1991. године

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".