U njegovom rodnom Šapcu otkriven je spomenik koji je posvećen kralju narodne muzike.

Foto: ATA images

 

 

- Ja sam pre neki dan imala prilike da vidim u livnici i taj susret sa likom..U aleji velikana kada odete je ploča, kod kuće su slike koje su godinama tu, ali taj osećaj da je u prirodnoj veličini, to je nešto što izaziva, tugu, bol i suze i vraća na taj početak u protekle tri i po godine, koji nismo preživeli, ali nosimo sa sobom... - počela je Šabanova udovica, Gordana Šaulić, koja se rasplakala na samom početku, a kako kaže, rekli su joj da ne sme da plače.

- To su emocije, to je nešto jače od sebe, grad Šabac se na svoj način odužio Šabanu, na pravi način je tu, na svom mestu u gradu svoje mladosti, gde je rođen, odrastao i taj Šabac gde god je bio, nosio ga je u srcu.

Foto: reprint Sabor

 

 

Kako je danas rođendan Šabanov, Goca je otkrila kako bi proslava izgledala da je on živ.

- Počelo bi sa jutarnjom kafom, tu bi bili prijatelji, kumovi, krenulo bi već u pet popodne, pa do ujutru. Svi njegovi rođendani, imali su čar, znao je da bude dobar domaćin. 45 godina našeg braka, toliko smo i rođendana zajedno proslavili, mislim da je svima uvek bilo lepo, a najlepše je bilo posle tri ujutru kada on zapeva.

Šaban je svojoj supruzi posvetio pesmu "Gordana", a kako Goca kaže, ona je od njegove smrti još uvek nije odslušala.

- Trudim se da tu pesmu još ne slušam, ali ću jednom sigurno morati da je odslušam. To je autobiografska, to je nešto moje i njegovo koje nosim u srcu.

(Republika)

BONUS GALERIJA: Slike iz doma Šabana Šaulića 1991. godine

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".