До куће у селу Мајдан под Рудником, надомак Горњег Милановца, одакле води порекло фамилија Јелић, а самим тим и њен "новозеландски огранак“ тамошња изузетно популарна певачица Лорди - готово је немогуће "доћи". Мештани овог горњомилановачког села незванично наводе да имају "забрану" да показују пут куће, из разлога обзира према Јелићима.

Наиме, Лорде О'Конор (Јелић), кантауторка са Новог Зеланда, у центру је пажње јер су је даљи рођаци из Србије преко медија позвали да се укључи у деобу породичне имовине у Мајдану, коју, како сазнају локални медији, није ни могуће поделити док се буквално сви могући наследници међу Јелићима не укључе у процес.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Lorde

 

 

А "милановачки огранак" фамилије, има у наредним недељама намеру, такође како наводе локални медији, да се окупи у дворишту старе породичне куће како би још једном дозвали "Новозеланђане" те је то разлог горенаведеног обзира мештана.

Певачицин прадеда био је Бранко Јелић, официр бивше Краљевине Југославије, који се као пилот 6. априла 1941. винуо у небо бранећи Београд и отаџбину од напада нацистичке Немачке, на почетку Другог светског рата, када је и погинуо.

Наследници који живе у Србији траже да се огранак фамилије са Новог Зеланда укључи у деобу, а посреди је имовина Бранковог оца, Ђорђа, Лордијиног чукундеде.

Фото: Принтскрин Инстаграм/Лорде

 

 

У селу Мајдан нису оптимисти да ће било шта по том питању бити учињено.

- Од када је један од браће покојног Бранка Јелића, Миодраг, преминуо, 1973. године, од рођака са Новог Зеланда, 'ни трага ни гласа'. До тада су и честитали Нове године, празнике итд., међутим након тога се не дешава апсолутно ништа, прича Ђорђе Јелић, један од чланова многобројне породице, која данас има наследнике како у Шумадији, у милановачким селима Заграђу и Мајдану, самом граду Горњем Милановцу, тако и у Војводини, у Новом Саду.

Он, уз ограду да се на њега деоба не односи, каже да је било неких назнака да ће се поменута имовина поделити још пре неколико деценија и да је таквих наговештаја било и пре 40-ак година, али после тога не.

Како каже, певачицина мајка као и мајчина два брата, Лордијини ујаци, наследници су за које се зна да би требало да буду упознати са деобом породичне имовине.

- Ипак, имајући све наведено у виду и проток времена који је учинио своје, заиста мало ко верује да ће доћи до реализације постављеног циља, деобе имовине Јелића, напомиње Јелић.

Ко је Лорде?

Ела Марија Лани Јелић О’Конор или Лорде, новозеландска је певачица и текстописац хрватског, ирског и српског порекла. Рођена је у Такапуни, а одгајана у Девонпорту, Окленд. Док је била мала учествовала је у многим певачким и глумачким секцијама. Са тринаест година потписала је уговор са Јуниверзал мјузик групом. Јелић О’Конор усвојила је свој псеудоним јер је била фасцинирана са "краљевским и аристрократијом", али је мислила да само "Лорд" звучи превише мушки, па је додала једно "е" на крај да га направи мало више женским.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

ОВИ ГЛУМЦИ СУ ВРШЊАЦИ: За неке никад не бисте погодили колико имају година

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".