Појавили су се снимци надзорних камера на којима се види како је лисица жестоко напала жену у њеном сопственом дворишту.

Видео је првобитно на Фејсбуку поделио женин супруг, Пол Русо, 21. августа.

– У јулу је моју жену напала бесна лисица – написао је.

– Наш пријатељ је уредио снимак безбедносне камере и направио овај едукативни видео за нас да га објавимо како бисмо упозорили све да се ово може догодити свакоме – додао је.

На снимку, који има временску ознаку 25. јула после подне, види се како жена излази на кроз врата свог дома у Итаки, у Њујорку, док разговара мобилним телефоном.

Потом јој лисица прилази иза леђа и почне да јуриша на њену ногу.

Жена покушава да шутне и удаљи животињу од себе док комшија, чувши њен врисак, не притрчи са великим штапом. Лисица се измиче док се жена шепајуц́и врац́а у своју кућу.

Лисица се још једном вратила у двориште пре него што је покушала да нападне другу особу у близини. Овог пута, лисица је убијена и доведена у лабораторију Универзитета Корнел, где је откривено да је била позитивна на беснило.

Монтирани видео такође укључује фотографије жениних повреда, на којима се виде велики трагови угриза и огреботине на њеним рукама и листовима.

– Била је то прелепа животиња и нисам желела да је повредим – каже жена у видеу.

– Нажалост, нисам имала избора, морала сам да узвратим, јер нисам могла да побегнем. Хвала Богу да се мој комшија појавио – објаснила је.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".