Pojavili su se snimci nadzornih kamera na kojima se vidi kako je lisica žestoko napala ženu u njenom sopstvenom dvorištu.

Video je prvobitno na Fejsbuku podelio ženin suprug, Pol Ruso, 21. avgusta.

– U julu je moju ženu napala besna lisica – napisao je.

– Naš prijatelj je uredio snimak bezbednosne kamere i napravio ovaj edukativni video za nas da ga objavimo kako bismo upozorili sve da se ovo može dogoditi svakome – dodao je.

Na snimku, koji ima vremensku oznaku 25. jula posle podne, vidi se kako žena izlazi na kroz vrata svog doma u Itaki, u NJujorku, dok razgovara mobilnim telefonom.

Potom joj lisica prilazi iza leđa i počne da juriša na njenu nogu.

Žena pokušava da šutne i udalji životinju od sebe dok komšija, čuvši njen vrisak, ne pritrči sa velikim štapom. Lisica se izmiče dok se žena šepajući vraća u svoju kuću.

Lisica se još jednom vratila u dvorište pre nego što je pokušala da napadne drugu osobu u blizini. Ovog puta, lisica je ubijena i dovedena u laboratoriju Univerziteta Kornel, gde je otkriveno da je bila pozitivna na besnilo.

Montirani video takođe uključuje fotografije ženinih povreda, na kojima se vide veliki tragovi ugriza i ogrebotine na njenim rukama i listovima.

– Bila je to prelepa životinja i nisam želela da je povredim – kaže žena u videu.

– Nažalost, nisam imala izbora, morala sam da uzvratim, jer nisam mogla da pobegnem. Hvala Bogu da se moj komšija pojavio – objasnila je.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".