Телохранитељ принцезе Дајане, Тревор Рис, једини је који је преживео саобраћајну несрећу пре 25 година у којој је погинула заједно да њеним љубавником Додијем Ал-Фаједом, и његовим шофером.

Његово име поново је стекло интересовање јавности због емитовања новог документарца "Принцеза" о животу и смрти принцезе Дајане. Њега су објективи папарацо репортера фотографисали како у колима марке "БМW" чека породицу да се врати из продавнице у родном Шропширу. Он ту живи са супругом, двоје деце и њиховим псом у великој кући, коју је купио пре четири године, пише Дејли Мејл.

Према писању медија, у родни градић се вратио након што је накратко радио за Уједињене нације пре него што је наводно зарадио богатство као директор обезбеђења нафтног гиганта "Халлибуртон" у Хјустону у Тексасу. Он се потом вратио у свој родни округ Шропшир пре пет година, и убрзо почео да ради у "АстраЗенеци", фирми која стоји иза вакцине против корона вируса Универзитета Оксфорд.

Међутим, оно што га је учинило познатим и ставило под будно око јавности и истражних органа је то што је једини преживео саобраћајну несрећу 31. августа 1997. године у којој су погинули Дајана, њен љубавник Доди Ал-Фајед, и Ал-Фаједов шофер, Анри Пол. Прва особа која је стигла на место несреће била је начелница бригаде, Мартин Монтеил.

Фото: Профимедиа

 

 

 

Рис је задобио тешке повреде главе и грудног коша, провео је десет дана у коми, а хирурзи су му реконструисали лице са 150 титанијумских делова по узору на фотографију његовог лица пре несреће. 

Након инцидента, бивши падобранац у војсци, доживео је "дубоку" амнезију, и могао је да комуницира само шапутањем и записивањем ствари, а трагови који су остали на његовом лицу и дан-данас подсећају на саобраћајну несрећу коју је преживео. Хирирг Монсеф Даман говорио је о томе како је покушао да саучува живот принцезе Дајане у ноћи када се несрећа десила.   

- Његов живот је сада миран и предвидив. Он сигурно не покушава да се додвори јавности, нити говори много о томе (шта се дешавало током несреће). Покушао је да настави даље са својим животом - говори извор за "Тхе Сун".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".