Иако је прошло скоро 25 година од смрти леди Дајане, многи детаљи у вези с никад прежаљеном принцезом интригирају свет. Почевши од тога колико новца је Дајана оставила свом сину Харију, преко тога како је принц Вилијам реаговао на топлес фотографије своје мајке у периоду пубертета, па до тога ко ће наследити Дајанину кућу (а нису њени синови), све што је радила леди Дајана и даље је актуелна тема.

Фото: Профимедиа

 

Она је била позната и као врло привржена мајка и много пажње је посвећивала својим синовима Вилијаму и Харију. Толико је хтела да буде ту за њих да је организовала и сусрете у Кенсигтонској палати како би њен старији мезимац био срећан!

О томе је једном приликом говорила аупермодел Синди Крафорд, која је деведесетих година била у браку са Ричардом Гиром, у емисији "No filter", коју води Наоми Кембел, а тада је открила невероватне детаље из свог живота. Наиме, њу је Дајана лично звала у Кенсингтонску палату...

- Била сам шокирана што сам у Кенсингтонској палати и што сам имала прилике да упознам принцезу Дајану и видим како је била нормална и приземна - открила је Синди о сусрету са Дајаном у Лондону.

Признала је и како ју је одушевила њена скромност, па је додала: — Обожавала сам принцезу Дајану, баш обожавала.

Принцезин позив је веома изненадио Синди Крафорд у то време.

- Била је тако љубазна и лично је назвала моју канцеларију рекавши 'Добар дан, овде принцеза Дајана', а моја асистенткиња која се јавила на телефон није могла да верује да је то истина - али била је - присетила се бивша манекенка.

У разговору је још и напоменула како јој је овај сусрет остао у изузетно угодном сећању, а да се принцеза трудила да се осећа као код куће.

Како је уопште дошло до њега?

Фото: Архив Новости

 

За то је заслужан принц Вилијам, који је у то време био тинејџер који је био лудо заљубљен у - ни мање, ни више - него Сидни Крафорд. Будући да је жарко желео да је упозна, мајка му је у томе помогла.

Фото: Профимедиа

 

Притисак због тога што ће упознати Дајаниног најстаријег сина осећала је и сама Синди, али из потпуно другог разлога. Наиме, њу је пре сусрета мучило шта ће обући, будући да није желела да испадне старомодна и разочара младог принца, а, с друге стране, знала је да мора поштовати протокол ако жели поново да буде позвана.

На крају се одлучила за прави класик - малу црну хаљину.

Фото: Профимедиа

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".