Многи су то коментарисали као  нешто што је Камила “једва чекала” и сетили се како је покојна принцеза Дајана одбила да носи ову круну на свом венчању са Чарлсом.

Познато је да су Британци, али и читав свет, Дајану видели као скромну принцезу, док Камилу и данас сматрају недостојном престола, те их константно пореде.

Фото: Инстаграм принтскрин/princesdianaa

 

 

Уместо Елизабетине, принцеза је на свом венчању носила круну "Спенсер" и вео дуг готово осам метара. Да је краљица одлучивала, Дајана би носила круну "Ловер’с Кнот". Према речима стручњака, ова круна је дизајнирана за краљицу Марију 1913. године и украшена је дијамантима и бисерима..

Како се наводи, прави разлог због ког је трагично страдала принцеза одбила ову круну потпуно је разумљив. Наводно је круна била толико тешка да ју је било врло неугодно носити на глави, а изазивала је и велике главобоље. Упркос томе, касније се писало да је “Ловер’с Кнот” постао њен омиљени комад накита.

Вредност круне се процењује на око милион фунти, а након што је принцеза Дајана преминула 1997. године, круна је враћена у колекцију краљице Елизабете. Такође, с круне је уклоњен први ред бисера.

Фото: Профимедиа

 

 

Овај комад накита на крају је добила Кејт Мидлтон, која га је први пут носила 2016. године, иако се Меган Маркл наводно надала да ће припасти њој. Што се тиче круне “Спенсер” коју је Дајана носила на венчању, њу су касније носиле принцезине сесте, а виђена је и на другим члановима краљевске породице.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".