Главне асоцијације на ово занимање су пре свега путовања на егзотичне дестинације, а потом и плата која у авио-компанијама у просеку износи по неколико хиљада евра.

Колико су друштвене мреже утицале на популаризацију посла стјуардесе, доказује безброј фотографија девојака које се сваки пут похвале боравком у новој држави. О томе је за Мондо једном приликом говорила и стјуардеса Кристина Грабеж, која је веома активна на Инстаграму и ТикТоку.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Grabez (@tinagrabez)

 

Кристина има преко 43.000 пратилаца, а судећи по коментарима, њени пратиоци обожавају да гледају клипове које објављује, а који се тичу посла. Често открива ствари које људи не знају, попут дешавања у авиону, разним непредвидим ситуацијама, али и самом послу којим се бави.

Тако је једном приликом открила највеће мане овог посла, тачније, разлоге због којих девојке схвате да ипак не желе да раде као стјуардесе. Кроз два снимка под називом "Да ли и даље желиш да будеш стјуардеса или стјуард?" и "Шта све мучи стјуардесе", Кристина је објаснила шта је оно што смета девојкама.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Grabez (@tinagrabez)

 

- Све би да буду стјуардесе док не схвате чишћење WC-а, буђење у два ујутру, рад током свих празника, нежељени флерт и прекомерну сексуализацију професије, хроничну неиспаваност, опадање косе, гојење од авионске хране, изложеност радијацији и вирусима, написала је Кристина.

Стјуардесе и стјуарти су особе које осигуравају сигурност и удобност путника током лета. Они припремају и служе оброке и напитке, комуницирају са путницима и посадом, дају важна безбедносна упутства и одржавају унутрашњост авиона уредном током лета.

Иако је овај посао изузетно напоран, искусне стјуардесе тврде да се умор заборави чим се одморите и чим посетите неку од својих омиљених дестинација.

БОНУС ВИДЕО:

ОВИ ГЛУМЦИ СУ ВРШЊАЦИ: За неке никад не бисте погодили колико имају година

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".