Glavne asocijacije na ovo zanimanje su pre svega putovanja na egzotične destinacije, a potom i plata koja u avio-kompanijama u proseku iznosi po nekoliko hiljada evra.

Koliko su društvene mreže uticale na popularizaciju posla stjuardese, dokazuje bezbroj fotografija devojaka koje se svaki put pohvale boravkom u novoj državi. O tome je za Mondo jednom prilikom govorila i stjuardesa Kristina Grabež, koja je veoma aktivna na Instagramu i TikToku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Grabez (@tinagrabez)

 

Kristina ima preko 43.000 pratilaca, a sudeći po komentarima, njeni pratioci obožavaju da gledaju klipove koje objavljuje, a koji se tiču posla. Često otkriva stvari koje ljudi ne znaju, poput dešavanja u avionu, raznim nepredvidim situacijama, ali i samom poslu kojim se bavi.

Tako je jednom prilikom otkrila najveće mane ovog posla, tačnije, razloge zbog kojih devojke shvate da ipak ne žele da rade kao stjuardese. Kroz dva snimka pod nazivom "Da li i dalje želiš da budeš stjuardesa ili stjuard?" i "Šta sve muči stjuardese", Kristina je objasnila šta je ono što smeta devojkama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Grabez (@tinagrabez)

 

- Sve bi da budu stjuardese dok ne shvate čišćenje WC-a, buđenje u dva ujutru, rad tokom svih praznika, neželjeni flert i prekomernu seksualizaciju profesije, hroničnu neispavanost, opadanje kose, gojenje od avionske hrane, izloženost radijaciji i virusima, napisala je Kristina.

Stjuardese i stjuarti su osobe koje osiguravaju sigurnost i udobnost putnika tokom leta. Oni pripremaju i služe obroke i napitke, komuniciraju sa putnicima i posadom, daju važna bezbednosna uputstva i održavaju unutrašnjost aviona urednom tokom leta.

Iako je ovaj posao izuzetno naporan, iskusne stjuardese tvrde da se umor zaboravi čim se odmorite i čim posetite neku od svojih omiljenih destinacija.

BONUS VIDEO:

OVI GLUMCI SU VRŠNJACI: Za neke nikad ne biste pogodili koliko imaju godina

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".