Легенда српског глумишта у чијим смо улогама уживали и чије ћемо глумачке бравуре тек да гледамо, Мира Бањац, истиче да јој је тешко падало што од обавеза није имала пуно времена за себе.

Фото: В.Данилов

 

- Ја ћу рећи да је мени најтеже било, на пример увече имаш представу, како да ја од куће ујутру до увече напуним батерије. Сам живот је стресан. Радиш све неке нормалне послове које ради свака жена и увек сам рекла како ја сад од свих тих послова до увече да се напуним. Међутим, позоришна култура је позоришна ствар. Кад седнете у гардеробу, постанете нови човек. Најбитнија је равнотежа, ја то увек причам младима. Касно сам ставила неке ствари на папир, а то ми је требало на почетку. Видим да млада генерација нема ту врсту проблема, они скачу са једне телевизије на другу, чак и избегавају позориште - испричала је глумица.

Фото: Н. Фифић

 

Равнотежа је најбитнија, каже глумица, а потом је и дала савет младим колегама да не требају себе свуда давати, већ да се чувају.

- Морате наћи равнотежу, шта где дајете. Постоје ствари које добијете касно. Не треба свуда себе давати, ја видим како се наши млади троше на ситно. Они немају времена ни да се друже ни да воде љубав. Они су сваки дан на три телевизије и троше снагу која ће им требати наредних 70 година. Човек који је јако сретан и задовољан увек, није срећан. Понекада и мука добро дође - рекла је Мира Бањац.

Фото: В.Данилов

 

Тежак и напоран рад јој је ускратио много чега, али успевала је увек да преброди те тешке моменте.

- Тежак рад ми је ускратио много чега, али то није било много битно. Било је болно, било је лично, да расправиш то сам са собом. Било је тешких момената, али увек сам се нашла. Никада никога нисам вукла за рукав. Најбитније је чувати главу, јер ако то не чувате, готови сте. Падало се, али се и устајало, то је најважније. Мој живот није био лак - испричала је глумица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".