Према писању тог канала, почетком јуна Патрушев је хоспитализован због погоршања здравственог стања, а наводно је утврђено да је отрован синтетичким отровом. 

- Ко стоји иза покушаја атентата, који су мотиви и како је постало могуће организовати покушај атентата на представника тако високог нивоа власти, још увек није познато - цитира Дејли мејл свој извор.

Исти извор тврди да тровање Патрушева, којег у Руској Федерацији у уским круговима називају могућим Путиновим наследником, није инсценирано, већ почетак велике прерасподеле власти.

Последњи пут Патрушев се појавио у јавности 5. и 6. јула. Затим је био у источним регионима Руске Федерације. У петак је наводно присуствовао видео конференцији са руским председником Владимиром Путином. Али ни тада лица политичара нису била приказана у крупном плану.

Ко је Патрушев?

Николај Патрушев је био секретар Савета безбедности Руске Федерације од 2008. године. У периоду 1999 - 2008. био је на челу ФСБ-а, заменивши Путина на овом месту.

Подсетимо, раније су страни медији писали да ће секретар Савета безбедности Николај Патрушев заменити Владимира Путина. Верује се да Патрушев стоји иза стратегије руске војске у Украјини.

(Дејли мејл)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".