Prema pisanju tog kanala, početkom juna Patrušev je hospitalizovan zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, a navodno je utvrđeno da je otrovan sintetičkim otrovom. 

- Ko stoji iza pokušaja atentata, koji su motivi i kako je postalo moguće organizovati pokušaj atentata na predstavnika tako visokog nivoa vlasti, još uvek nije poznato - citira Dejli mejl svoj izvor.

Isti izvor tvrdi da trovanje Patruševa, kojeg u Ruskoj Federaciji u uskim krugovima nazivaju mogućim Putinovim naslednikom, nije inscenirano, već početak velike preraspodele vlasti.

Poslednji put Patrušev se pojavio u javnosti 5. i 6. jula. Zatim je bio u istočnim regionima Ruske Federacije. U petak je navodno prisustvovao video konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ali ni tada lica političara nisu bila prikazana u krupnom planu.

Ko je Patrušev?

Nikolaj Patrušev je bio sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije od 2008. godine. U periodu 1999 - 2008. bio je na čelu FSB-a, zamenivši Putina na ovom mestu.

Podsetimo, ranije su strani mediji pisali da će sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev zameniti Vladimira Putina. Veruje se da Patrušev stoji iza strategije ruske vojske u Ukrajini.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".