Покојни певач Рођа Раичевић остао је упамћен по анђеоском гласу.


Осим тога сарадници с којима је радио су га искрено волели, због блага нарави и ведрог духа.

Родољуб Рођа Раичевић рођен је 1957. године у Никшићу у Црној Гори, а као млад наступао је у разним кафићима и ресторанима у Будви.

Када се преселио у Београд, уписао је Музичку академију, стигао до завршне године али никада није дипломирао.

Певао је и свирао у елитним престоничким ресторанима, а 1993. године почиње да сарађује са Драганом Брајовићем Брајом и објављује први албум, са ког се издвојила песма "Тако је суђено".

У јеку каријере такмичио се на бројним фестивалима, а велики успех доживео је након што је сарађивао са нашом познатом певачицом Миром Шкорић.

Фото: Милутин Лабудовић

 

Рођа је волео музику, осећао ју је сваком својим чулом, а успешно се бавио и компоновањем. Он је написао многе хитове које су касније отпевале познате певачице попут Ане Бекуте, Индире Радић и Драгице Радосављевић Цакане.

Рођа је написао и песму "Теби моја мазо", која је прославила црногорског певача Срђана М и која је и данас велики хит.

Рођа Раичевић волео и да слика, а живео је да би испунио свој сан, да направи изложбу слика. Ипак, судбина је прекинула његове планове.

Популарни певач је 7. октобра пронађен мртав у свом стану у Улици 27. марта, данас Краљице Марије, од како је званично објављено, прекомерне дозе дроге. И након 20 година, неки детаљи његове смрти остали су неразјашњени.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Nataša Ilić

 

На врхунцу славе многе жене су луделе за њим он је потајно платонски гајио љубав, како су писали домаћи медији, према једној колегиници.

Рођа је био заљубљен у Бубу Мирановић.

Фото: Јутјуб принтскрин/Gold Music TV

 

- Дружили смо се на почетку његове каријере. Отишла сам за Торонто и путеви су нам се тад разишли. Био је диван колега. Озбиљан, а опет забаван у друштву - рекла је Мирановићева у једном интервјуу.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".