Трендови код имена за псе мењају се као и сваки други. Сваки будући власник пса жели својем новом љубимцу одабрати неко од најбољих имена за псе, но ти није увиек лако. Планираш ли набавити новог пса или га већ имаш само је још без свог јединственог имена, предлози које ти доносимо у наставку текста могли би ти послужити као добра инспирација. 

Инспирација за имена за псе може доћи с било које стране. Можда је то неки лик из филма или серије, нека егзотична митска имена за псе или једноставно име пса које си чула у пролазу и јако ти се свидело.  Прикупили смо разне примере имена за псе која могу бити идеална имена и за твојег новог кућног љубимца, као и правила која ће ти помоћи код одабира најбољег имена за твог љубимца.

Фото: Профимедиа

 


Правила код одабира најбољег имена за псе

 

1. Имена за псе треба да буду што краћа и једноставнија

Нека буде кратко, од два или три слога највише јер ће га пас брже запамтити. Запамтиће, наравно, и неко од дугачких имена за псе, али вероватно ћеш га након неког времена и сама, несвесно, почети звати неком скраћеном варијантом.

 2. Имена за псе не би смела личити на неку другу реч коју пас разуме

Да ли је име слично некој другој речи коју пас разуме или наредби коју треба послушати? - То може бити збуњујуће. На пример збуниће се да ли си рекла "Лези" или Леси?, "Стани" или Станко? Имена за псе у том би смислу требала бити јединствена како би твој љубимац што лакше могао запамтити своје име! 

Фото: Профимедиа

 

 


Најбоља имена за женске псе 

Имена за женске псе најбоље је изабрати према особинама пса. Можеш изабрати неко од јако популарних имена или пак одабрати необично и јединствено име за свог пса. Ево пет најпопуларнијих имена:

-    Бела

-    Реа

-    Луна

-    Тара

-    Леа
 

Најбоља имена за мушке псе

За свог пса можеш одабрати неко од "слатких" имена или се ипак одлучити за "озбиљније" име ако сматраш да боље пристаје твом кућном љубимцу. Ово су пет најпопуларнијих имена:

-    Макс 

-    Рекс

-    Чарли

-    Дон

-    Бен
 

Идеје за људска имена за псе

Многи бирају ову варијанту код избора имена за псе јер одабир може испасти јако духовит и неочекиван. Идеје за имена за псе кад се ради о људским именима има посебно много и можеш изабрати било које међу људским именима за псе које сматраш да пристаје твом кућном љубимцу. Само пробај избећи имена својих пријатељица или породице како не би збунила пса.

-    Ема

-    Божо 

-    Дарко

-    Теа

-    Ђурђа
 

Један од доста изражених трендова је давање имена псима по јунацима филмова и цртића што је заправо одувек било популарно.

Сви се сећамо колико је само паса добило име Леси по филму "Леси се враћа кући". Сад су на сцену ступили нови јунаци с великог платна: 

-    Марли

-    Хачки

-    Елса 

-    Болт 

-    Хачико

(Мисс7)


БОНУС ВИДЕО:

 

НАПРАВИТЕ САМИ ДЕЗИНФЕКЦИНО СРЕДСТВО: Сви састојци се налазе у кухињи

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".