Злато ће годинама изгледати сјајно ако се правилно негује, међутим, оно је врло осетљиво па га треба чистити нежним производима како га не бисте оштетили.

Уз неколико једноставних састојака лако ћете му вратити стари сјај

Маслиново уље

Поред тога што је одлично је за наше здравље, маслиново уље је идеално и за чишћење. Иако нам се може учинити како је заиста штета њиме чистити ишта, ово је добро знати. И испробати, барем повремено. 

Фото: Профимедиа

 

Детерџент

Како пише "Еxпресс", један од савета за чишћење злата је коришћење најобичнијег детерџента, али важно је само да буде што блажи. У посуду с топлом водом додајте неколико кашика детерџента за прање судова и оставите накит унутра пет до десет минута. Када га извадите, исперите га тако што ћете га ставити у посуду са газираном водом; она ће помоћи да се уклони сва "завучена" прљавштина и дубински ће га очистити.

Фото: Профимедиа

 

Комбинација четкице за зубе и детерџента

Након што сте накит лагано опрали детерџентом и ишчеткали четкицом, добро га обришите меком и влажном крпом, па онда сувом. 

Алкохол

Златно ћете прстење најлакше очистити тако да га уроните у шољицу у коју сте претходно сипали алкохол. Након само неколико минута, вратићете им се стари сјај и скинућете све нечистоће.

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".