Trendovi kod imena za pse menjaju se kao i svaki drugi. Svaki budući vlasnik psa želi svojem novom ljubimcu odabrati neko od najboljih imena za pse, no ti nije uviek lako. Planiraš li nabaviti novog psa ili ga već imaš samo je još bez svog jedinstvenog imena, predlozi koje ti donosimo u nastavku teksta mogli bi ti poslužiti kao dobra inspiracija. 

Inspiracija za imena za pse može doći s bilo koje strane. Možda je to neki lik iz filma ili serije, neka egzotična mitska imena za pse ili jednostavno ime psa koje si čula u prolazu i jako ti se svidelo.  Prikupili smo razne primere imena za pse koja mogu biti idealna imena i za tvojeg novog kućnog ljubimca, kao i pravila koja će ti pomoći kod odabira najboljeg imena za tvog ljubimca.

Foto: Profimedia

 


Pravila kod odabira najboljeg imena za pse

 

1. Imena za pse treba da budu što kraća i jednostavnija

Neka bude kratko, od dva ili tri sloga najviše jer će ga pas brže zapamtiti. Zapamtiće, naravno, i neko od dugačkih imena za pse, ali verovatno ćeš ga nakon nekog vremena i sama, nesvesno, početi zvati nekom skraćenom varijantom.

 2. Imena za pse ne bi smela ličiti na neku drugu reč koju pas razume

Da li je ime slično nekoj drugoj reči koju pas razume ili naredbi koju treba poslušati? - To može biti zbunjujuće. Na primer zbuniće se da li si rekla "Lezi" ili Lesi?, "Stani" ili Stanko? Imena za pse u tom bi smislu trebala biti jedinstvena kako bi tvoj ljubimac što lakše mogao zapamtiti svoje ime! 

Foto: Profimedia

 

 


Najbolja imena za ženske pse 

Imena za ženske pse najbolje je izabrati prema osobinama psa. Možeš izabrati neko od jako popularnih imena ili pak odabrati neobično i jedinstveno ime za svog psa. Evo pet najpopularnijih imena:

-    Bela

-    Rea

-    Luna

-    Tara

-    Lea
 

Najbolja imena za muške pse

Za svog psa možeš odabrati neko od "slatkih" imena ili se ipak odlučiti za "ozbiljnije" ime ako smatraš da bolje pristaje tvom kućnom ljubimcu. Ovo su pet najpopularnijih imena:

-    Maks 

-    Reks

-    Čarli

-    Don

-    Ben
 

Ideje za ljudska imena za pse

Mnogi biraju ovu varijantu kod izbora imena za pse jer odabir može ispasti jako duhovit i neočekivan. Ideje za imena za pse kad se radi o ljudskim imenima ima posebno mnogo i možeš izabrati bilo koje među ljudskim imenima za pse koje smatraš da pristaje tvom kućnom ljubimcu. Samo probaj izbeći imena svojih prijateljica ili porodice kako ne bi zbunila psa.

-    Ema

-    Božo 

-    Darko

-    Tea

-    Đurđa
 

Jedan od dosta izraženih trendova je davanje imena psima po junacima filmova i crtića što je zapravo oduvek bilo popularno.

Svi se sećamo koliko je samo pasa dobilo ime Lesi po filmu "Lesi se vraća kući". Sad su na scenu stupili novi junaci s velikog platna: 

-    Marli

-    Hački

-    Elsa 

-    Bolt 

-    Hačiko

(Miss7)


BONUS VIDEO:

 

NAPRAVITE SAMI DEZINFEKCINO SREDSTVO: Svi sastojci se nalaze u kuhinji

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".