Трешње су фантастичне сирове, а користе се у разним рецептурама за торте, колаче, пите и чизкејкове.

Трешње спадају групу супернамирница, богате су антиоксидансима, добро су против упале и корисне су у превенцији и лечењу гихта. Такође, оне су једно од ретких воћа које садржи мелатонин, који може помоћи у лечењу несанице, како се наводи у књизи „Храна која лечи“ (Healing Foods).

Фото: Профимедиа

 

Богате су витаминима Ц, А и Е, а нутриционисти их препоручују у неограниченим количинама јер чисте организам од токсина, а не иритирају желудац.

Меснат плод је одличан извор калијума, гвожђа, цинка, бакра и мангана, а већина људи не зна да су и петељке које бацамо фантастичне за здравље.

Фото: Профимедиа

 

За шта су добре петељке трешања?

Уколико скувате чај од петељки трешања, ево какве све позитивне ефекте можете осетити:

Овај напитак погодује раду бубрега и мокраћних канала, а верује се да може да помогне у избацивању бубрежних каменчића.
Осим што освежава и окрепљује цело тело и враћа енергију, чај је добар и за људе који пате од реуме.

Фото: Профимедиа

 

Припрема се врло једноставно, а све што је потребно да урадите јесте да петељке добро осушите на сунцу, а затим у литар воде прокувајте шаку петељки. Склоните са ватре и поклопите тацном. Оставите да одстоји око сат времена и након тога процедите.

Ако желите, чај можете засладити медом. Напитак се пије три-четири пута дневно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

(24.седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".